USR face singurul lucru de care e in stare. Cere demisii. Alexandru Rafila, noua "victima"

Publicat in Politica 18 Octombrie 2022 474 ori
Google+ WhatsApp
USR face singurul lucru de care e in stare. Cere demisii. Alexandru Rafila, noua "victima"
USR face singurul lucru de care e in stare. Cere demisii. Alexandru Rafila, noua "victima"

USR îi solicită ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila adoptarea, de urgenţă, a normelor de aplicare pentru legea „Stop nosocomiale", act normativ care poate duce la salvarea multor vieţi în România. „Dacă nu este capabil sau nu găseşte timp, între plimbările sale prin locuri exotice, Alexandru Rafila să plece din fruntea Ministerului Sănătăţii", mai arată comunicatul de presă al partidului.

„Zilnic, în România mor oameni cu zile din cauza infecţiilor intra-spitaliceşti. Vestea bună ar fi că avem bani europeni ca să reducem acest risc şi o legislaţie dedicată siguranţei pacientului încă din ianuarie 2021. Problema e că avem şi un leneş incompetent care blochează şi banii, şi legislaţia. Pentru că fără legislaţie nu putem cheltui banii. Numele leneşului incompetent e Alexandru Rafila. Şi, din păcate, e ministrul Sănătăţii în România. Ştiţi ce face domnul Rafila când nu încearcă amânarea Planului Naţional de Combatere a Cancerului? Se face că nu vede cum infecţiile intra-spitaliceşti fac în continuare ravagii în spitalele din România. Domnule Rafila, plecaţi acasă. Nu sunteţi nici harnic, nici competent, nici bineintenţionat. Sunteţi doar un politruc căruia îi place să se plimbe şi să-şi pună mâna la ochi când vede probleme. Noi, cei de la USR, vă cerem astăzi să respectaţi dreptul pacienţilor la siguranţă şi să vă daţi demisia", a declarat deputatul USR Tudor Pop, potrivit sursei citate.

„Am ascultat, ieri, la Cluj-Napoca, timp de două ore, mame care au venit la un spital de stat din România, controlat de Ministerul Sănătăţii, cu copii sănătoşi şi au plecat cu ei în sicrie. În acest timp, domnul Rafila avea întâlniri, prin Cuba, cu reprezentanţii Ministerului regiunii Caraibe. De fapt, domnul Rafila este într-o vacanţă pe bani publici. Refuzul lui Alexandru Rafila să facă norme pentru o lege adoptată în consens de toate partidele este crimă cu premeditare şi bătaie de joc la adresa tuturor românilor care mor prin spitale, inclusiv la adresa unui fost coleg de partid al ministrului Rafila, care a murit, în decembrie 2020, nu de COVID-19, aşa cum a minţit statul român, ci de acinobacter luat din Spitalul Militar. Rafila ar trebui să demisioneze de pe planetă, nu doar de la Ministerul Sănătăţii, pentru cinismul de care dă dovadă", a adăugat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Din ianuarie 2021, la iniţiativa USR, România are o lege la standarde europene pentru prevenirea, combaterea şi tratamentul infecţiilor intra-spitaliceşti sau nosocomiale.

Conform sursei menţionate, pe scurt, legea prevede:

- Stimulează raportarea la nivel de spitale prin identificarea periodică a bacteriilor rezidente în secţiile din spital

- Obligă autorităţile locale şi centrale să urmeze, fiecare în parte, măsurile legale pentru prevenirea şi controlul IAAM în unităţile medicale subordonate

- Obligă fiecare unitate medicală să elaboreze şi să actualizeze anual planurile de prevenire a IAAM şi de utilizare judicioasă a antibioticelor

- Face obligatoriu screening-ul bacteriologic al pacienţilor înaintea intervenţiilor chirurgicale sau invazive

- Schimbă structura spitalelor de categorie I, astfel încât să aibă capacitatea de a izola pacienţii infectaţi sau colonizaţi pentru a nu mai plimba infecţiile dintr-un salon în altul

Sursa amintită mai spune că la o interpelare a parlamentarilor USR, Ministerul Sănătăţii condus de Alexandru Rafila a justificat lipsa normelor de aplicare astfel: „emiterea unui astfel de act normativ presupune un vast proces de documentare în vederea elaborării şi cuprinderii cvasi-totalităţii situaţiilor existente care, până în prezent, nu este finalizat".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.