Prefectura Prahova aduce lamuriri: Sfinxul si Babele raman in patrimoniul orasului Busteni!

Publicat in Politica 29 Septembrie 2022 744 ori
Google+ WhatsApp
Prefectura Prahova aduce lamuriri: Sfinxul si Babele raman in patrimoniul orasului Busteni!
Prefectura Prahova aduce lamuriri: Sfinxul si Babele raman in patrimoniul orasului Busteni!

Monumentele naturale Babele si Sfinxul sunt si raman in domeniul public al orasului Busteni.

Dosarul soluționat de Curtea de Apel Pitești nr. 4994/120/2015* vizează delimitarea teritorială dintre cele două localități, orasul Busteni si comuna Moroieni, respectiv dintre cele doua judete, Prahova si Dambovita, si nu dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul si Babele.

Limita teritorială între cele două localități din județe diferite nu modifică ceea ce este deja stabilit prin Hotararea de Guvern nr. 1359/2001 (în vigoare în acest moment), prin care se atesta apartenenta celor doua monumente naturale Babele si Sfinxul la domeniul public al orasului Busteni.

Prin urmare, dreptul de proprietate asupra monumentelor naturale Sfinxul și Babele nu a fost in niciun caz stabilit in favoarea comunei Moroieni.

Delimitarea dintre cele două localități și, respectiv județe nu afectează în nici un fel drepturile de proprietate anterior stabilite în mod legal.

Comunicat Instituția Prefectului - Județul Prahova
29 septembrie 2022

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.