Mircea Cosma atrage atentia asupra riscului de blocaj energetic. "Opriti-l pe Virgil Popescu! Aduceti profesionist la Energie!"

Publicat in Politica 27 Iunie 2022 Actualizat: 27 Iunie 2022 1914 ori
Google+ WhatsApp
Mircea Cosma atrage atentia asupra riscului de blocaj energetic. "Opriti-l pe Virgil Popescu! Aduceti profesionist la Energie!"
Mircea Cosma atrage atentia asupra riscului de blocaj energetic. "Opriti-l pe Virgil Popescu! Aduceti profesionist la Energie!"

Mircea Cosma, fost presedinte al Consiliului Judetean Prahova si inginer de profesie, atrage atentia asupra riscului ca sistemul energetic national sa fie devalizat de actualul ministru Virgil Popescu, acesta din urma avand in plan inchiderea centralelor pe carbune.

Criza pe care aceasta masura ar putea-o produce ar fi una majora, cu impact pe toate palierele de functionare a tarii.

"In numele acestei generatii, cer oprirea vremelnicului ministru Popescu din distrugerea sistemului national de producere, transport si distributie a energiei electrice. Reluati productia de carbune, reporniti cazanele pe pacura. La iarna, fotovoltaicele produc 5% din capacitate, 8 ore pe zi, din 24. Anual, in Romania, din 8650 ore, fotovoltaicele ipotetic functioneaza la puterea nominala 1400 ore, iar eolienele tot atat. Restul se asigura pecarbune, gaze, pacura, hidro si nuclear. Noi le-am facut. Opriti-l pe Popescu. Aduceti profesionist la energie.", a scris Mircea Cosma, pe pagina sa de Facebook.

Proiectul de lege propus de Popescu a fost criticat si de PSD, care a transmis ca va vota impotriva "legii decarbonizarii" si a scoaterii din sistemul agricol a unor intinderi mari de teren pentru a fi montate fotivoltaice.

„PSD nu susține proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonizarea, inițiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacități de producție pe cărbune până la finalul anului, asta în timp ce restul țărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face față crizei energetice. Nu putem accepta ca sute de megawați să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacități de producție. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situația de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei și al populației, fapt care va provoca o criză economică și socială majoră", se arată în comunicatul PSD.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.