Suntem laudati in presa germană: România rămâne invizibilă pentru mass-media, în timp ce țara se autodepășește în războiul Ucraina - Rusia

Publicat in Politica 21 Mai 2022 1153 ori
Google+ WhatsApp
Suntem laudati in presa germană: România rămâne invizibilă pentru mass-media, în timp ce țara se autodepășește în războiul Ucraina - Rusia
Suntem laudati in presa germană: România rămâne invizibilă pentru mass-media, în timp ce țara se autodepășește în războiul Ucraina - Rusia

România nu este în centrul mass-mediei când vine vorba de primirea refugiaților. Țara face multe pentru Ucraina. Există un dezacord cu privire la problema livrărilor de arme, se arată într-un articol al cotidianului Frankfurter Rundschau.

România a fost lăudată de mass-media germană, într-un articol al cotidianului Frankfurter Rundschau, care critică faptul că țara noastră nu se află în centrul atenției presei din Europa atunci când vine vorba de primirea refugiaților din Ucraina.

Este foarte greu de închipuit ce provocare imensă înseamnă pentru România garantarea unor locuri în care cetățenii ucraineni se pot reufugia și cum reușesc să facă rost de medicamente sau de alte bunuri necesare pentru oamenii care fug din calea războiului, se arată în articolul publicat de Frankfurter Rundschau.

„Cu atât mai greu este pentru o țară precum România, care este una dintre cele mai sărace țări din UE. În România, care are aproape 20 de milioane de locuitori, aproape fiecare a douăzecea persoană este un refugiat de război din Ucraina. În plus, România ajută Moldova vecină și mult mai săracă să primească refugiați. Această „săracă a Europei" a primit peste 450.000 de oameni. Aceasta înseamnă că aproape fiecare al cincilea locuitor există acum un ucrainean. România rămâne invizibilă în mass-media - în timp ce țara crește dincolo de ea însăși în război", a precizat presa germană.

În afară de ajutorul pe care l-a oferit România refugiaților din Ucraina, țara noastră a livrat Republicii Moldova păcură şi alte bunuri pentru ca locurile unde au fost adăpostiţi refugiaţii să poată fi încălzite. În plus, România a acordat Republicii Moldova sprijin politic pentru o eventuală aderare la Uniunea Europeană, a mai scris sursa menționată anterior.

Frankfurter Rundschau a constatat, în final, că în mass-media din Europa nu există relatări despre cum România a ajutat țara aflată în război și nu se vorbește nicăieri despre cât de ospitalieri au fost românii în această situație.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.