Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor. Ministrul Educației ridică din umeri

Publicat in Politica 27 Octombrie 2021 843 ori
Google+ WhatsApp
Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor. Ministrul Educației ridică din umeri
Nu mai sunt bani pentru salariile profesorilor. Ministrul Educației ridică din umeri

România nu mai are bani pentru salariile profesorilor. Pentru ca dascălii să-și primească lefurile pe decembrie este nevoie de o rectificare bugetară, a declarat, marți, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a afirmat că ministerul pe care îl conduce are o execuţie bugetară „atât de bună" încât, în luna decembrie, dacă Guvernul nu va face o rectificare, va exista o problemă cu plata salariilor angajaţilor din sistem.

El a susţinut că, pentru a plăti salariile, „îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil".

„Ca minister, avem execuţie de 50% pe primul semestru, deci am fost exact în grafic, cât am planificat, şi, din păcate, avem o execuţie mai mare în cel de-al doilea semestru. Este o execuţie atât de bună încât, în luna decembrie, dacă nu vom avea o rectificare, vom avea o problemă cu plata salariilor. Şi nu vom avea o rectificare dacă nu vom avea un guvern capabil să dea o rectificare, adică nu interimar. Iată legătura cu politica. Ca să plăteşti salariile îţi trebuie rectificare bugetară, pe care o face doar un guvern stabil", a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Prima Tv.

Ministerul Educației, plus de 210 milioane de lei la rectificarea bugetară
Ministerul Educației a primit un plus de 210 milioane de lei la rectificarea bugetară din august, crescând astfel bugetul ministerului de la 28,48 miliarde de lei la 28,69 miliarde de lei, conform Ministerului Finanțelor.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că anul acesta sistemul de educaţie a primit cea mai mare finanţare din ultimii 30 de ani. A precizat totuși că este vorba despre "valoarea relativă", nu ca procent din PIB.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.