Sondaj în SUA: America dezinformează mai mult decât China sau Rusia

Publicat in Politica 12 Octombrie 2021 628 ori
Google+ WhatsApp
Sondaj în SUA: America dezinformează mai mult decât China sau Rusia
Sondaj în SUA: America dezinformează mai mult decât China sau Rusia

Majoritatea americanilor cred că politicienii americani și companiile de social media din America dezinformează mai mult decât o fac China, Rusia sau alte țări, relatează The Hill. Este concluzia unui sondaj realizat de Associated Press și Centrul pentru Afaceri Publice al Institutului Pearson al Universității din Chicago. Circa trei sferturi dintre respondenți au spus că politicienii și companiile social media din America sunt responsabili pentru răspândirea informațiilor false.

Când vine vorba despre rolul guvernelor, 48% dintre americani dau vina pe propriul guvern pentru dezinformare și puțin peste 50% consideră că Rusia și China sunt cele care dezinformează. Sub 40% dau vina pe Iran și pe alte state pentru dezinformarea online. Asta în contextul în care agențiile guvernamentale americane au ajuns la concluzia, publicată de presa americană, ca guvernele Rusiei, Chinei și Iranului au răspândit informații false legate de pandemie, de alegerile din SUA și de alte subiecte sensibile.

Numărul republicanilor care consideră că guvernul SUA dezinformează este de aproape de două ori mai mare decât cel al democraților care au această percepție. Americanii trecuți de 45 de ani consideră că guvernele străine sunt mai implicate în acest tip de acțiuni decât propriul guvern.

"Americanii sunt mai înclinați să dea vina pe politicienii americani, pe companiile social media și pe utilizatorii acestor platforme pentru dezinformare decât pe guvernele străine", spune Sheila Kohanteb, directoarea pentru relații externe a Institutului Pearson. "Rezultatele arată că publicul crede că răspândirea informațiilor false este o problemă care trebuie abordată de guvernul SUA, de companii și de indivizi".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.