Delegaţie din Lefkada, în vizită oficială în Ploieşti

Publicat in Politica 24 Septembrie 2021 1087 ori
Google+ WhatsApp
Delegaţie din Lefkada, în vizită oficială în Ploieşti
Delegaţie din Lefkada, în vizită oficială în Ploieşti

Primăria Ploiești, reprezentată de viceprimarul Daniel Nicodim, a primit vineri vizita oficială a viceprimarului localității Lefkada din Grecia, Ioannis Livitsanos, care a fost însoțit de deputatul Dragoș Zisopol, reprezentantul Uniunii Elene din România. Vizita a avut loc, în contextul organizării, în acest week-end, de către Uniunea Elenă din România și Primăria Municipiului Ploiești, în orașul nostru, a evenimentului "Alfabetul Conviețuirii", un festival interetnic ajuns la cea de-a VIII-a ediție, care reunește în acest an 45 de ansambluri folclorice ale minorităților, peste 800 de artiști, care vor oferi publicului mai bine de 20 de ore de spectacole, eveniment prin intermediul căruia se dorește promovarea tradițiilor și culturii minorităților din țara noastră, sub semnul înțelegerii și al bunei conviețuiri.


"Cu această ocazie, reprezentanții delegației elene și-au reiterat dorința de a întări și continua parteneriatul cu Municipiul Ploiești, prin intermediul relațiilor culturale, sportive, precum și în domeniul turistic. În acest context, reprezentanții părții elene și-au exprimat intenția de a colabora cu administrația ploieșteană în vederea organizării, în orașul nostru, anul viitor, în luna februarie, a unui eveniment inedit - Zilele Lefkadei la Ploiești - . Astfel, viceprimarul orașului Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, a invitat oficial reprezentanții municipalității ploieștene să participe la un festival similar, care se va organiza anul viitor, în localitatea elenă. În semn de apreciere față de intențiile părții elene, viceprimarul municipiului Ploiești, domnul Daniel Nicodim, a exprimat deschiderea municipiului nostru față de relațiile derulate în cadrul acestui parteneriat și l-a asigurat pe omologul său din Lefkada, domnul Ioannis Livitsanos, că se vor depune toate eforturile necesare pentru punerea în practică a proiectelor care au fost dezbătute în cadrul reuniunii de astăzi", a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Municipiul nostru este înfrățit cu localitatea Lefkada din Grecia, din anul 1998. Lefkada este un oraș cu o tradiție culturală deosebită, care a dat multe personalității din domeniul literaturii, artei și științelor, cum ar fi Arsitotelus Valaoritis și Angelos Sikelianos. Supranumită și Insula Albă, Lefkada este recunoscută pentru culturile sale de măslini și viță de vie, producțiile de miere și sare, precum și pentru broderiile de Karia.

Sursa Actualitatea Prahoveana

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.