Valeriu Stoica, fost președinte al liberalilor și jurist: PNL încalcă grav Constituția

Publicat in Politica 13 Septembrie 2021 9306 ori
Google+ WhatsApp
Valeriu Stoica, fost președinte al liberalilor și jurist: PNL încalcă grav Constituția
Valeriu Stoica, fost președinte al liberalilor și jurist: PNL încalcă grav Constituția

Valeriu Stoica, fost președinte al PNL și ministru de Justiție, a acordat un interviu Aleph News, realizat de Sorina Matei, ce va fi difuzat duminică seară. Aflăm dintr-un promo difuzat de postul TV patronat de Adrian Sârbu cîteva declarații tranșante ale lui Valeriu Stoica, referitoare la moțiunea de cenzură aflată în procedură în Parlament:

– „E adevărat că manevra făcută în Parlament pentru a amâna dezbaterea moțiunii este neconstituțională. În momentul când s-a depus o moțiune de cenzură, trebuie să respecți termenul constituțional. Aceste găselnițe cu semnăturile sunt nedemne pentru partidele politice și creează o mare umbră, un mare semn de întrebare în legătură cu soliditatea mecanismelor constituționale din România".


– „Da, din momentul în care s-a citit, Constituția spune clar: în 3 zile trebuie dezbătută. A fost grav încălcată Constituția, grav încălcată Constituția. Mai țineți minte că timp de ani de zile am țipat împotriva faptului că PSD prin diferite manevre încălca Constituția? Păi acum ce face această structură politică din Parlament? În primul rând, PNL. Păi împreună cu USD (probabil PSD, n.n) încalcă Constituția. Adică face exact ceea ce făcea PSD de atâta vreme".

Iată, deci, că nu numai noi am constatat încălcarea Constituției prin manevre de culise folosite în cîrdășie de PNL și PSD, ci și unul dintre cei mai cunoscuți liberali. Valeriu Stoica, jurist cu mare experiență, afirmă fără echivoc că amînarea dezbaterii moțiunii este o încălcare gravă a Constituției, dacă dezbaterea și votul nu au loc în termenul de 3 zile de la citirea în parlament, prevăzut de legea supremă!

De asemenea, Valeriu Stoica spune că sesizarea CCR sub pretextul semnăturilor false este o „găselniță nedemnă", care pune la îndoială „soliditatea mecanismelor constituționale din România".
Cu aceste argumente, Valeriu Stoica acuză PNL și PSD că încalcă grav Constituția!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.