Volosevici: În maxim doi ani vom construi o Piață Centrală nouă și o parcare supraetajată langa Hale

Publicat in Politica 04 August 2021 2041 ori
Google+ WhatsApp
Volosevici: În maxim doi ani vom construi o Piață Centrală nouă și o parcare supraetajată langa Hale
Volosevici: În maxim doi ani vom construi o Piață Centrală nouă și o parcare supraetajată langa Hale

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că și-a propus ca în maxim doi ani să construiască o nouă Piață Centrală, dar și o parcare supraetajată în zona respectivă. Astfel, întreaga zonă va fi reconfigurată substanţial!

Potrivit edilului, în zona platoului Halelor se va construi o piață centrală nouă, pe o structură cu parter şi etaj, urmând ca la nivelul superior să fie mutate toate magazinele aflate în prezent în vecinătate.
Această decizie a fost luată în contextul în care primarul Volosevici dorește construirea unei parcări supraetajate în zona în care astăzi se află magazinele cu brânză, ouă sau haine, dar și sediul SC Hale și Piețe SA.

Totodată, edilul Ploieștiului a anunțat că va renunța la proiectul privind construirea unei parcări în parcul din faţa Halelor Centrale, în regim de demisol înalt, în condițiile în care va fi construită respectiva parcare supraetajată.

„În maxim doi ani, real. Vreau să schimb un pic lucrurile, varianta de lucru discutată cu directorul şi cu membrii Consiliului de Administraţie este să facem o construcţie care să deservească platoul actual, iar sus să fie mutate magazinele care se află acum undeva în dreapta platoului. Şi atunci, tot ce înseamnă partea din dreapta să fie reconfigurată, inclusiv clădirea administrativă să fie dărâmată şi să se facă o parcare în regim P+3, pentru că gradul de înălţime din zonă ne permite, dat fiind faptul că sunt blocuri. Practic, rezolvăm şi problema parcărilor, rezolvăm şi problema oamenilor cu magazinele de acolo, acoperim şi platoul", a susținut primarul Volosevici.

Primarul Volosevici a explicat şi de ce evită varianta iniţială, care ar fi presupus amenajarea unei parcări în regim de demisol înalt pe amprenta parcului din faţă.

„Mi-e frică de săpături. Suntem un oraş care are o infrastructură subterană extraordinar de vastă, dar total neştiută, sapi, dai de o conductă şi te chinui luni de zile să afli a cui e, ca să vezi dacă eventual o poţi scoate sau dacă trebuie să-i modifici traseul sau tot aşa. Ar fi o chinuială mare şi cred că şi foarte multe costuri. Este evident că Ploieştiul în următorii ani va trebui să încerce să se dezvolte pe verticală", a punctat șeful executivului ploieștean.

Noua construcţie a Pieței Centrale ar urma să adăpostească atât tarabele actuale, cât şi comercianţii de la tonetele aflate în prezent în vecinătate, iar propunerea este ca pe acoperiş să fie amenajată o zonă de spaţiu verde.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.