Costuri umflate în PNRR. Consilier în PE, avertisment: Risc să nu fie aprobat nici în septembrie, din înfumurarea lui Ghinea

Publicat in Politica 31 Iulie 2021 522 ori
Google+ WhatsApp
Costuri umflate în PNRR. Consilier în PE, avertisment: Risc să nu fie aprobat nici în septembrie, din înfumurarea lui Ghinea
Costuri umflate în PNRR. Consilier în PE, avertisment: Risc să nu fie aprobat nici în septembrie, din înfumurarea lui Ghinea

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, afirmă că România este din nou criticată pentru modul în care a fost alcătuit PNRR-ul şi îl atacă direct pe ministrul Fondurilor Europene.

"România oamenilor buni mai primește o palmă de la Comisia Europeană cu privire la PNRR din cauza incompetenţei unui domn ministru mult prea înfumurat. Capitolul digitalizare, asupra căruia trăgeam deja semnale de alarmă încă din luna mai, este aspru criticat, mai ales pentru umflarea și necorelarea dintre costurile din justificare și buget.

În acest context, România riscă să nu aibă planul aprobat în septembrie și din păcate joaca de-a pariul a domnului Ghinea, care a transformat acest PNRR în trofeu personal, se poate întoarce împotriva domniei sale, care va trebui să onoreze pariul și să demisioneze.

Evident nimeni nu va avea de câștigat. Din contră, toți românii vor pierde pentru că această întârziere nu înseamnă altceva decât riscul de a nu duce bun sfârșit investițiile din PNRR. Adică, după aprobarea planului, România trebuie să angajeze toate fondurile până în 2024, iar până în 2026 să le implementeze integral. În caz contrar, dăm toți banii înapoi. Și există acest risc pentru că, de exemplu, lucrările la autostrăzi sunt preconizate să înceapă fie în 2024, fie în 2025. Mi-e teamă că ele nu vor fi finalizate în 2026, și atunci vom da banii înapoi.

Am senzația că domnul Ghinea și echipa sa nu au acordat prea mult interes citirii regulamentului acestui mecanism care ne poate ajuta țara, dar care ne poate îndatora colosal pentru generații întregi dacă e tratat cu superficialitate. Din păcate, după atâtea palme primite, superficialitatea caracterizează acest plan", a transmis Marius Tudor în exclusivitate pentru DC NEWS.

Recomandare directă pentru Cristian Ghinea

"Şi se pare că nu ne învăţăm minte. Din contră, ne minţim singuri şi îi învinuim pe alţii pentru lipsa de succes în aprobarea planului. Îi recomand domnului Ghinea să ia planul de pe genunchi şi să înceapă să îl scrie cu profesionalismul pe care îl flutură cu patos în spaţiul public. Altfel, toţi vom pierde şi nu vrem asta", a mai spus consilierul din Parlamentul European.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.