Cortul de evenimente cuprins de flăcări la Strejnicu este al familiei primarului PNL din Târgșoru Vechi

Publicat in Politica 02 Martie 2021 Actualizat: 02 Martie 2021 1810 ori
Google+ WhatsApp
Cortul de evenimente cuprins de flăcări la Strejnicu este al familiei primarului PNL din Târgșoru Vechi
Cortul de evenimente cuprins de flăcări la Strejnicu este al familiei primarului PNL din Târgșoru Vechi

Un cort de mari dimensiuni, destinat organizării de evenimente, din comuna prahoveană Târgșoru Vechi, a fost cuprins de flăcări, în această dimineață. Potrivit ISU Prahova, la sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de 1000 mp, iar la fața locului au fost mobilizate cinci mașini de stingere, o autoscară și o ambulanță. Incendiul a fost lichidat puțin după ora 8.00.

Potrivit unor surse, restaurantul respectiv este singurul din zonă și aparține familiei primarului din Târgșoru Vechi, Nicolae Dragan (PNL).

Edilul se afla de ani buni in atentia presei dupa ce s-a descoperit ca veniturile familiei Dragan au crescut considerabil, de la an la an. Suspiciuni de ilegalitati comise cu banii comunei s-au nascut chiar si in noiembrie 2020, la cateva zile de cand a fost reinvestit in functia de primar.

Iata ce spune Cotidianul.ro:

Ghidându-se după principiul că timpul înseamna bani(în buzunarele proprii nu neapărat în cei ai obștei)Drăgan nici nu a ajuns să fie îvestit în noul mandat de primar că a și demarat niște afaceri „de familie".

Nu este primul scandal în care Nicolae Drăgan (PNL) este implicat. În urma alegerilor din septembrie, veteranul administrației locale a câștigat încă un mandat de primar. În timp ce își savura victoria, doi consilieri locali au făcut cercetări și au descoperit că beneficiara unui contract de 25 000 euro, bani publici, este pur și simplu mama primarului. Contractul se realizase la nici trei săptămâni de la ziua alegerilor.

Misiune îndeplinită

Dekprime Arena SRL, societatea care a luat contractul, a fost înființată de Drăgan Floarea, în urmă cu un an. Așa cum efemeridele trăiesc doar o zi dar oferă un spectacol de magie și dna Drăgan a decis să se retragă din firma în aceeași zi în care i s-a încredințat contractul de 25 000 euro. Așadar, misiune îndeplinită. Pentru această suma firma trebuie să asigure 13255 de porții elevilor din comună, adică 10 lei pentru fiecare copil. Conducerea școlii a refuzat însă, în a da o explicație în ceea ce constă masă de 10 lei, mai ales că nu toți elevii vor fi prezenți fizic în școală din cauza regulilor sanitare.
Suma de 25 000 euro este limita legală care nu este supusă unei licitații, iar contractul a fost atribuit în timp record : 10 minute după ce programul primăriei se încheiase !

Demascarea de pe WhatsApp

„Pornind de la simpla observație că atât Dekprime Arena cât și firma fiului lui Nicolae Drăgan au același sediu social, la o simplă căutare în aplicația WhatsApp, am introdus numărul de telefon (găsit în SEAP, la detalii despre ofertant) și surpriză...sau nu, a apărut poză soției primarului „, martusriseste Cristian Purice, consilier local.

Ce se știe. Ce nu se știe.

Se știe...
Oamenii din Târgșoru Vechi afirmă că bunurile deținute de familia primarului devin de la an la an din ce în ce mai numeroase: depozite, case, terenuri, mașini, un hotel-restaurant etc.

Pe 28 aprilie a.c. primăria comunei a achiziționat un tocător de crengi în valoare de 3.807 euro. Se pare că, în plină pandemie, oficialii primăriei au considerat acest aparat că fiind o urgență.

În decembrie 2019 și înaintea alegerilor locale, primăria și-a propus să plătească sute de mii de euro pentru o clădire de locuințe care nu îndeplinește normele necesare condițiilor de siguranță care să găzduiască copiii de grădiniță.
Casa a fost cumparată de Alexandru Ninel Aurelian.

Chiar dacă va fi nevoie de multe lucrări de renovare și reamenajare a spațiului pentru a funcționa ca grădiniță, nu există certitudinea că ISU va acorda autorizație de funcționare. Terenul are 567 mp din care suprafața construită doar 219 mp.

În 2018, Primăria Târgșoru Vechi a dat contractul de împrăștiere a materialului antiderapant unui bar din Strejnicu, Dekosar Impex SRL. Societatea care a primit contractul în valoare de 20.000 lei prin atribuire directă ( fără licitație) are ca principal obiect de activitate, vânzarea de produse alimentare, băuturi și tutun. Barbu George Mădălin, unicul acționar, a preluat firma în 2016 de la Ioana Drăgan, fiica primarului Nicolae Drăgan (conform ziarului Incomod din 8 noiembrie 2019).

În 2017 Nicolae Drăgan a fost implicat în dosarul în care procurorul Negulescu Mircea era acuzat că, ajutat de cămătari, și-a construit vila pe un teren obținut ilegal pe baza unor înscrisuri false prin care Primăria comunei Târgșoru Vechi ( aplicând abuziv legislaţia) a acordat unele facilităţi tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, concesionandu-i, pe o perioada de 90 ani. Printre ei se afla și fiul procurorului, Dragoș-Alin Negulescu.

Așa cum Cuius regio, eius religio ( Religia stăpânului, religia supusului) și în Târgșoru Vechi partidul din care face parte Nicoale Drăgan a ieșit câștigător la toate alegerile, indiferent dacă a fost sau nu câștigător în țară. În 2014 (la alegerile europarlamentare), deși la nivel național PDL a scos unul dintre cele mai slabe scoruri din istorie (aproximativ 12%), la Târgșoru Vechi, același partid a obținut 55% dintre voturile sătenilor.

Nu se știe...

Conform strategiei de dezvoltare durabilă afisata pe site-ul comunei, edilii se angajeaza ca Târgsoru Vechi va fi o localitate prosperă, deschisă oportunităţilor, o destinaţie turistică atractivă, un loc plăcut în care să trăieşti, să munceşti şi să studiezi. Va fi o localitate cu autorităţi locale responsabile şi deschise, cu cetăţeni activi şi o comunitate de afaceri dinamică şi implicată. Mai exact : dezvoltarea infrastructurii, acţiuni de protecţie a mediului şi reabilitare a zonelor expuse riscurilor naturale; exploatarea potenţialului agricol; modernizarea şi dotarea unităţilor şcolare, a căminelor culturale; îmbunătăţirea sistemului sanitar; stimularea dezvoltării sectorului IMM‐urilor, colectarea deșeurilor în condiţii de securitate sanitară; amenajarea şi extinderea spaţiilor verzi ; stimularea antreprenoriatului, programe pentru ocuparea forţei de muncă, accesul pe piaţa muncii a persoanelor vulnerabile; modernizarea şi extinderea infrastructurii sportive etc. Nu se știe...

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.