Protest la Ministerul Muncii - Pensionarii au ieșit în stradă, nemulțumiți de amânarea majorării pensiilor

Publicat in Politica 26 Februarie 2021 749 ori
Google+ WhatsApp
Protest la Ministerul Muncii - Pensionarii au ieșit în stradă, nemulțumiți de amânarea majorării pensiilor
Protest la Ministerul Muncii - Pensionarii au ieșit în stradă, nemulțumiți de amânarea majorării pensiilor

Pensionarii au ieșit din nou în stradă. Aceștia sunt revoltați din cauza polilticienilor care nu și-au respectat promisiunile și nu le-au mărit pensiile. Ei cer o majorare de cel puțin 10 la sută. Guvernul Cîțu a decis ca majorarea pensiilor să aibă loc abia în 2022, când punctul de pensie va crește cu rata medie anuală a inflaţiei. Ultima creștere a fost în septembrie 2020, cu 14%. Reprezentanţii Federaţiei Naţionale "Solidaritatea" a Pensionarilor din România (FNSPR) au organizat vineri un miting de protest în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale și la sediul Guvernului, nemulţumiţi de nerespectarea legii cu privire la creşterea punctului de pensie.

Câteva zeci de pensionari, care au venit tocmai de la Galați protestează vineri dimineață în fața Ministerului Muncii și cer demisia ministrului Raluca Turcan, relatează Realitatea PLUS.

Pensionarii din această federaţie protestează pentru încălcarea legii privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie.

Aceștia spun că Guvernul nu și-a ținut promisiunea și nu au mărit pensiile, așa cum prevedea legea și sunt „împotriva programului de austeritate severă introdus de noul guvern, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special".

Federaţia Naţională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România (FNSPR) a atras atenția şi asupra lipsei de implicare a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind primirea Federaţiei în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV).

Guvernul Cîțu a decis menţinerea punctului de pensie la 1.442 de lei în 2021, așa cum a fost majorat anul trecut, cu 14%, prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 135/2020, și majorarea, din 2022, a valorii punctului de pensie cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se va adăuga cel mult 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.