Viceprimarul Dan Nicodim, scurta lectie de istorie, de Ziua Unirii Principatelor Romane

Publicat in Politica 24 Ianuarie 2021 506 ori
Google+ WhatsApp
Viceprimarul Dan Nicodim, scurta lectie de istorie, de Ziua Unirii Principatelor Romane
Viceprimarul Dan Nicodim, scurta lectie de istorie, de Ziua Unirii Principatelor Romane

Viceprimarul Ploiestiului Dan Nicodim, prezent la evenimentul ce marcheaza implinirea a 162 de ani de la Unirea Principatelor Romane, a tinut o scurta lectie de istorie in cadrul dicursului sau din fata sediului Primariei Ploiesti. Viceprimarul a postat, ulterior, si pe reteaua de socializare un fragment relevant din perioada infaptuirii Unirii sub Cuza.

"Convenția nu interzicea ca în cele două Principate sa fie ales Domn aceasi persoana, asa ca, liderii unioniști au decis ca alesul Moldovei să fie desemnat și în Țara Românească. Acolo însă, Cuza era susținut doar de liberali, în timp ce conservatorii dețineau 46 din cele 72 mandate. În această situație, liberalii radicali au inițiat, prin intermediul tribunilor, o vie agitație în rândul populației Capitalei și al țăranilor din împrejurimi. O mulțime de peste 30 000 oameni s-a aflat în preajma Adunării. Unul dintre tribuni, I.G. Valentineanu, nota că poporul era gata „să năvălească în Cameră și să o silească a proclama ales pe alesul Moldovei", a scris Nicodim.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.