Vlad Voiculescu: „Vom vaccina mai puţini cetăţeni, din cauza lipsei vaccinului”

Publicat in Politica 15 Ianuarie 2021 558 ori
Google+ WhatsApp
Vlad Voiculescu: „Vom vaccina mai puţini cetăţeni, din cauza lipsei vaccinului”
Vlad Voiculescu: „Vom vaccina mai puţini cetăţeni, din cauza lipsei vaccinului”

Vlad Voiculescu a confirmat că și România va fi afectată de livrările diminuate de vaccin și a anunțat că numărul de persoane vaccinate zilnic va fi și mai mic, chiar în etapa a doua, în care ar trebui vaccinați vârstnicii și angajații din învățământ.

"Livrările în următoarele 3 săptămâni vor fi micșorate. Avem o rezervă de 100.000 de vaccinuri pentru rapel. Cu această rezervă și cu ce vom mai primi vom putea merge mai departe. Problema nu va fi viteza cu care vaccinăm, ci numărul de vaccinuri.

Nu avem de ce să facem 16.000 de vaccinări pe zi, ci va trebui redus, adaptat la numărul de vaccinuri pe care le avem. Dar, va fi o scădere temporară.", a explicat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu vrea certificat electronic de vaccinare: „Există discuţii"

Vlad Voiculescu vrea certificat electronic de vaccinare. Ministrul Sănătăţii spune că vor fi state care vor condiționa primirea pe teritoriul lor de certificarea vaccinării împotriva COVID19.

„Eu cred că e o idee bună să ai un document care să ateste că te-ai vaccinat. Există deja un certificat. Eu, unul, aș prefera un certificat electronic. Dacă vreți să-i spuneți pașaport... Aș prefera să intre într-un wallet pe telefon. Nu vorbim despre limitarea unor drepturi, dar există discuții la nivel european. În România nu vor exista astfel de limitări, dar în străinătate, în momentul ăsta există limitări", a declarat Vlad Voiculescu la TVR.

Ministrul a dat ca exemplu de limitare a drepturilor certificarea testării la intrarea într-o țară.

"Nu poți să spui nu vreau să mă testez, dar vreau să mă duc în Grecia. Dacă vrei să te duci în Grecia, te testezi. Există anumite state care pot impune restricții. Nu cred că se întâmplă aici", conchide ministrul Sănătății.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.