Gratiela Gavrilescu nu mai e membru PSD Prahova

Publicat in Politica 15 Ianuarie 2021 1711 ori
Google+ WhatsApp
Gratiela Gavrilescu nu mai e membru PSD Prahova
Gratiela Gavrilescu nu mai e membru PSD Prahova

Patru deputaţi şi un senator, aleşi la scrutinul din 6 decembrie pe listele PSD, au decis înfiinţarea unei „grupări parlamentare umaniste social-liberale". Cei cinci urmează să activeze ca parlamentari independenţi, afiliaţi frupurilor parlamentare ale PSD. Anunţul a fost făcut vineri, prin intermediul unui comunicat de presă al Partidulului Puterii Umaniste – Social Liberal (PPU-SL), informaţia fiind confirmată pentru News.ro de către deputata Graţiela Gavrilescu.

„Deputatul Graţiela Gavrilescu, împreună cu alţi 4 colegi parlamentari - deputaţii Steluţa Cătăniciu, Vlad Popescu şi Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurenţiu Mihai - au anunţat înfiinţarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale. Cei 5 vor activa ca parlamentari independenţi, afiliaţi Grupurilor parlamentare ale PSD" a anunţat, vineri PPU-SL.

Graţiela Gavrilescu a fost, de altfel, unul dintre liderii PPU-SL şi a plecat din acest partid pentru a se alătura PSD, pe listele căruia a candidat în circumscripţia electorală Prahova, pe locul al treilea pe lista pentru Camera Deputaţilor.

„Având în vedere valorile social-liberale pe care le-am promovat transparent în întreaga mea activitate politică şi parlamentară, am decis, împreună cu acei colegi parlamentari care îmi împărtăşesc afinitatea pentru social-liberalism, să formăm Gruparea parlamentară umanistă, social-liberală. Doctrina umanismului pragmatic, care m-a determinat la începutul carierei mele politice să mă înscriu în Partidul Umanist, este de esenţă social-liberală, fiind complementară cu social-democraţia" a declarat Gavrilescu, citată în comunicatul PPU-SL.

Graţiela Gavrilescu a confirmat, pentru News.ro, înfiinţarea grupării parlamentare.

Informaţia privind înfiinţarea noii„ grupări" parlamentare a fost confirmată şi de către preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, care a precizat că Gavrilescu nu a demisionat din PSD „deocamdată".

„Nu şi-a dat demisia din partid, deocamdată, dar mi-a spus despre intenţia ei şi a mai multor colegi care au venit alături de noi în aceste alegeri parlamentare din PPU-SL, mi-a relatat faptul că au avut o discuţie la Bucureşti împreună cu colegii şi au decis să rămână alături de grupul PSD, dar să=şi facă grup propriu, grupul PPU-SL. Sunt cinci în total. (...) Aşa cum am colaborat la locale şi la parlamentare, şi au venit alături de noi şi au candidat pe listele noastre presupun că o să colaborăm şi în viitor, e vorba despre aceleaşi principii care ne ghidează şi o să rămânem parteneri, aşa cum am făcut-o până acum. Nu e cu supărare", a declarat preşedintele PSD Prahova pentru News.ro.

Graţiela Gavrilescu a fost ministru al Mediului, iar PSD este al şaselea partid politic din care face parte, ea fiind membru al PUR, PNL, ALDE, PPU-SL şi al Partidului Forţa Naţională.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.