Primaria Ploiesti imprumuta 28 de milioane de lei de la banci. Pe ce vor fi cheltuiti banii

Publicat in Politica 15 Ianuarie 2021 332 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti imprumuta 28 de milioane de lei de la banci. Pe ce vor fi cheltuiti banii
Primaria Ploiesti imprumuta 28 de milioane de lei de la banci. Pe ce vor fi cheltuiti banii

Aleșii locali ploieșteni au aprobat, vineri, două proiecte de hotărâri de Consiliu Local pentru accesarea a două credite, cu o valoare totală de 28 de milioane de lei. Banii ar urma să fie destinați pentru o serie de investiții, în vederea asigurării co-finanțării proiectelor cu fonduri europene.

Primul credit, cu o durată de 13 ani și o perioadă de grație de 3 ani, ar urma să aibă o valoare de 10 milioane de lei, din care ar urma să fie co-finanțate cinci proiecte cu fonduri europene.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, creditul ar urma să asigure co-finanțarea pentru terminalul multimodal de la Spitalul Județean, pentru modernizarea străzii Gheorghe Gr. Cantacuzino, în zona pasajului CFR de la Podul Înalt, prin lărgirea la patru benzi, dar și pentru asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii dintre Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare al domeniului public al piețelor gărilor, precum și realizarea regenerării urbane în zona mărginașă Ploiești – cartierul Pictor Rosenthal.

Cel de-al doilea credit, cu o valoare de 18 milioane de lei, ar urma să aibă o valoare de 13 ani și o perioadă de grație de 3 ani, iar ca investiții este prevăzută restaurarea parțială la fațada și acoperișul Colegiului Național IL Caragiale. Totodată lista de investiții mai vizează extinderea capacității la căminul de bătrâni și străpungerea pe strada Laboratorului, în prelungirea străzii Ghe. Gr. Cantacuzino.

Sursa Observatorul Prahovean

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.