Nord Stream 2 continuă, în pofida amenințărilor americane

Publicat in Politica 12 Ianuarie 2021 285 ori
Google+ WhatsApp
Nord Stream 2 continuă, în pofida amenințărilor americane
Nord Stream 2 continuă, în pofida amenințărilor americane

Pomerania Inferioară din Germania ar putea avea un plan care să faciliteze finalizarea conductei Nord Stream 2 din Rusia (furnizor Gazprom), pe fondul încercărilor SUA de a anula proiectul conductei de 11 miliarde de dolari din Marea Baltică.


Administrația regională a propus înființarea unei „Fundații speciale pentru protecția climei și a mediului", care, pe langa a asigura procesul de renuntare la carbune, ar putea „contribui" și la finalizarea proiectului Nord Stream 2. Acest lucru ar putea inseamna ca firmele implicate in Nord Stream 2 sa stocheze echipamente si materiale necesare pentru conducta, relateaza Gaz System. Practic, s-ar disipa efectul sanctiunilor americane, pentru ca firmele nu ar fi direct implicate in Nord Stream, ci pe ocolite. Se așteaptă ca proiectul să dubleze capacitatea existentă a conductei Nord Stream 1, de 55 miliarde mc de gaze de metri cubi anual.


Două fundații similare au fost create anterior pentru Nord Stream, menționând că entitățile susțin de atunci proiecte de mediu în Marea Baltică. Fundația urmează să primească aprobarea din partea parlamentului statului, care va anunța decizia cu privire la această chestiune joi. Dacă este convenit, regiunea va transfera fondului aproximativ 200.000 de euro din bani publici. Filiala principalului sector energetic rus Gazprom, Nord Stream 2 AG, care se ocupă de proiect, s-a angajat să contribuie cu 20 de milioane de euro la fundație și să facă donații suplimentare după ce conducta va deveni operațională. Washingtonul încearcă de mult timp să stopeze proiectul, încercând în același timp să stimuleze importurile de gaz natural lichefiat (GNL) în Europa. După cea mai recentă extindere a măsurilor punitive împotriva proiectului, un contractant norvegian, însărcinat cu procedurile de verificare, și-a abandonat activitatea. Cu toate acestea, construcția conductei este în curs de desfășurare, rămânând aproximativ 150 de kilometri pana la destinatia finala din Germania de Nord.


Lucrările încep pe data de 15 ianuarie


La 6 ianuarie 2021, Agenția Daneză pentru Energie (DEA) a primit un program actualizat pentru construcția gazoductului Nord Stream 2, care va ocoli zona de coasta a tarii , dupa ce scandinavii s-au opus trecerii gazoductului pe la ei. Un purtător de cuvânt al Agenției Daneze pentru Energie, Ture Falbe Hansen, a declarat într-un interviu acordat BiznesAlert.pl că, pe 6 ianuarie, Agenția a primit un program actualizat de construcție de la investitor, respectiv de la Nord Stream 2 AG, condus de fostul cancelar german Gerhard Schroeder. Documentul este necesar potrivit autorizației de construcție emisă de DEA.
Potrivit purtătorului de cuvânt al DEA, instalarea conductei de gaz în ZEE daneză va începe pe 15 ianuarie 2021, conform programului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.