ALERTA/ Polițiștii încep protestele împotriva înghețării salariilor. De luni, NU vor mai da amenzi

Publicat in Politica 08 Ianuarie 2021 1225 ori
Google+ WhatsApp
ALERTA/ Polițiștii încep protestele împotriva înghețării salariilor. De luni, NU vor mai da amenzi
ALERTA/ Polițiștii încep protestele împotriva înghețării salariilor. De luni, NU vor mai da amenzi

Într-un comunicat de presă comun al sindicatelor Europol, Pro Lex, Diamantul și Decus, reprezentanții polițiștilor au anunțat revendicările oamenilor legii și calendarul protestelor, în cazul în care solicitările lor vor rămâne fără răspuns.

Sindicaliștii solicită “revizuirea măsurii Guvernului de înghețare a salariilor polițiștilor” și „punerea în plată a compensației de risc recunoscută polițiștilor prin Legea 153/2017 (...). Acest drept caracterizează însăși meseria de polițist, fiind recunoscut de legiuitor chiar prin art. 1 (2) din Statutul polițistului că «exercitarea profesiei de polițist implică, prin natura sa, îndatoriri și riscuri deosebite».  Trebuie subliniat faptul că profesia de polițist este singura ocupație din România prin care legiuitorul a recunoscut, chiar în cadrul reglementării materiei, că această activitate este generatoare de pericol. De asemenea, dintre toate categoriile profesionale, polițiștii au cel mai mare număr de pierderi de vieți omenești în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

Polițiștii amenință că, de luni vor declanșa protestele. În primă fază, aceștia nu vor mai da amenzi, ci vor aplica numai sancțiuni sub forma avertismentelor scrise sau verbale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.