E gata! Onea si "Portocala", cu un picior in puscarie! Inalta Curte a RESPINS toate cererile paraditorilor, judecata continua!

Publicat in Politica 04 Decembrie 2020 1151 ori
Google+ WhatsApp
E gata! Onea si "Portocala", cu un picior in puscarie! Inalta Curte a RESPINS toate cererile paraditorilor, judecata continua!
E gata! Onea si "Portocala", cu un picior in puscarie! Inalta Curte a RESPINS toate cererile paraditorilor, judecata continua!

Trimisi deja in judecata si inculpati in dosare penale instrumentate de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), si suspendati din functie, Lucian Onea si Mircea Neguelscu au incasat o noua lovitura vineri, 4 decembrie 2020. S-a intamplat la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Concret, Lucian Onea si Mircea Negulescu au primit lovitura vietii lor de la ICCJ care le-a respins toate cererile depuse de acestia pe parcursul procesului la camera preliminara, astfel ca dosarele in care sunt cercetati penal au fost trimise in judecata. Sentinta de astazi este DEFINITIVA!

Cei doi sunt acuzati de fabricarea dosarului "Serghei Petrus", iar cea care le-a venit de hac a fost Adina Florea, sefa SIIJ. Onea si Negulescu au fost trimisi in judecata pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva si participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare.

“Onea, cu sprijinul lui Negulescu, a ticluit probe nereale”.

Revenind, in dosarul trimis in judecata de SIIJ, procurorul Lucian Onea este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

- represiune nedreapta;

-cercetare abuziva;

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Mircea Negulescu este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-complicitate la represiune nedreapta;

-instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Iata comunicatul PICCJ din 15 iulie 2019 privind trimiterea in judecata a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu:

“Procurorii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Onea Lucian Gabriel, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si Negulescu Mircea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreapta, instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 

In rechizitoriul intocmit in cauza s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

 

Inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in instrumentarea a doua dosare penale, in calitate de procuror de caz, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denuntator sa plasmuiasca un denunt in numele unei persoanei imaginare, sa intocmeasca in fals, in format electronic, tabele care contin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetatenie romana in anul 2014, cu scopul de a dovedi infractiunea de coruperea alegatorilor pretins savarsita de persoana impotriva careia s-a formulat denuntul.

 

De asemenea, in calitatile mentionate anterior, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu ajutorul inculpatului Negulescu Mircea, la data respectiva procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunea de coruperea alegatorilor fata de o persoana despre care stia ca nu este vinovata. Totodata, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu sprijinul inculpatului Negulescu Mircea, in cursul lunii mai 2015, in solutionarea celor doua dosare penale, a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrangeri asupra martorului denuntator.

 

In rechizitoriu, se mai retine ca inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in mod repetat, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denuntator sa contrafaca, prin exercitarea de constrangeri, a unui denunt si a unor tabele in format electronic continand nume de persoane din Republica Moldova care ar apartine unor cetateni romani imaginari.

Mentionam ca dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

 

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.