Judecatoarea Adriana Stoicescu: Dudui botoxate cer desfiintarea CCR. Fara ficat nu putem trai, dar fara creier, aparent, da

Publicat in Politica 25 Noiembrie 2020 710 ori
Google+ WhatsApp
Judecatoarea Adriana Stoicescu: Dudui botoxate cer desfiintarea CCR. Fara ficat nu putem trai, dar fara creier, aparent, da
Judecatoarea Adriana Stoicescu: Dudui botoxate cer desfiintarea CCR. Fara ficat nu putem trai, dar fara creier, aparent, da

Aflata sub asaltul actualei puteri, care prin anumiti lideri a mers pana acolo incat a cerut desfiintarea ei, Curtea Constitutionala este aparata de judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), presedinta Tribunalului Timis. Stoicescu spulbera detractorii CCR, subliniind importanta acestei institutii pentru democratie.

Intr-un comentariu publicat pe pagina sa de Facebook, miercuri, 25 noiembrie 2020, Adriana Stoicescu aminteste ca CCR este singura institutie care poate indrepta "e(o)rorile legislative", evitand derapajele de la normele democratice, dar si singura institutie care ne poate apara de imbecilitati legislative ce ne pot oricand intoarce in cea mai crunta dictatura.

Cat despre ce personajele care ataca CCR si cer desfiintarea Curtii, Adriana Stoicescu observa ca printre acestea se numara "dudui botoxate, incruntate, preocupate peste masura de binele tarisoarei, cu un aer intelectual conferit de ochelarii de firma" si care demonstreaza ca "uneori, in ciuda evidentelor si asteptarilor, o fiinta poate supravietui, miraculos, fara creier".

Iata postarea judecatoarei Adriana Stoicescu:

"Prima Curte Constitutionala, pe model european, dateaza din anul 1920 si a fost creata in Austria.

Asadar, nu am inventat noi roata.

Rolul Curtii este sa se asigure ca legile adoptate sunt in acord cu Constitutia.

Daca vreti, atunci cand se croieste o rochie, se are in vedere un tipar. Cineva trebuie sa se asigure ca materialul croit respecta tiparul. Cam acesta ar fi, in termeni profani, rolul Curtii.

Curtea Constitutionala este singura institutie care poate indrepta e(o)rorile legislative, evitand, in acest mod, derapajele de la normele democratice.

Curtea Constitutionala este singura institutie care va si ne poate apara de imbecilitati legislative ce ne pot oricand intoarce in cea mai crunta dictatura.

Curtea Europeana a Drepturilor omului racneste, in toate limbile si pe toate tonalitatile, ca o lege trebuie sa fie simpla, clara, usor de inteles. Astfel spus destinatarul legii trebuie, atunci cand citeste o lege, sa inteleaga ce nu are voie sa faca, fara sa fie nevoit sa apeleze la doctori in drept.

Cum arata legea mioritica?

Stufoasa, greu de citit, uneori imposibil de inteles.

Articolul 24 spune ceva, articolul 53 nuanteaza, articolul 96 te arunca in ceata, iar la articolul 120 esti fericit ca, totusi, nu ti-ai luat permisul de port-arma, caci simti ca iti pierzi uzul ratiunii.

Legea mioritica, in vigoare cand ai scris minuta joi era, de fapt, abrogata de miercuri noapte, dar nu ai aflat, pentru ca nu a avut timp sa se publice in monitor.

Legea mioritica in vigoare dimineata sufera mici modificari pana la pranz.

Legea mioritica asteapta ani de zile normele metodologice care, uneori, apar. Iar atunci cand apar contrazic legea.

Nici nu poate fi altfel. Avem zootehnisti care fac legile contabilitatii, informaticieni care dispun in sanatate si am avut oieri care ne-au facut cadou procedura penala.

Se considera ca ficatul este cea mai complexa uzina a organismului, avand peste 500 de functii, indispensabile vietii normale.

Nu exista o masina care sa poata inlocui ficatul, in primul rand datorita numeroaselor functii de sinteza a unor substante indispensabile vietii, si apoi datorita rolului sau de detoxifiere.

Cam asa este si Curtea Constitutionala pentru organismul numit democratie.

De aceea, cand veti mai auzi dudui botoxate, incruntate, preocupate peste masura de binele tarisoarei, cu un aer intelectual conferit de ochelarii de firma, cand le veti auzi, asadar, cerand desfiintarea curtii, sa zambiti malitios, stiind ca fara ficat nu putem trai.

Dar, vazandu-le si, mai ales, auzindu-le, vom fi cu totii de acord ca, uneori, in ciuda evidentelor si asteptarilor, o fiinta poate supravietui, miraculos, fara creier".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.