Panică în sistem. PNL scade salariile și crește vârsta de pensionare în MAI

Publicat in Politica 23 Noiembrie 2020 5772 ori
Google+ WhatsApp
Panică în sistem. PNL scade salariile și crește vârsta de pensionare în MAI
Panică în sistem. PNL scade salariile și crește vârsta de pensionare în MAI

Polițiștii au intrat în agitație maximă în urma apariției unor informații legate de scăderi de salarii, prin neplata sâmbetelor, duminicilor și sărbătorilor legale, și de creșterea vârstei de pensionare. Sindicatele din MAI sunt de acord cu creșterea vârstei de pensionare, dar doar pentru cei 20.000 de angajați care fac muncă de birou, nu și pentru cei de la operativ.

În ultimele zile, în structurile MAI s-a instaurat panică după ce au apărut tot mai multe informații din diverse surse potrivit cărora salariile nu numai că nu vor fi majorate, ci vor fi chiar reduse, prin tăierea de la plată a sâmbetelor, duminicilor și a sărbătorilor legale. Mai mult, se vorbește din ce în ce mai des despre o modificare a legislației și a condițiilor de pensionare, susțin sindicaliștii. "Asistăm la răspândirea unor zvonuri și informații prin diverse surse, referitoare la probleme bugetare, la acordarea sau neacordarea drepturilor salariale, care produc o stare de temere în rândul polițiștilor, aceștia întrebându-se dacă își vor mai primi salariile în viitor. La acestea se mai adaugă și știrile legate de modificarea legislației și a condițiilor de pensionare pentru polițiștii aflați la sfârșit de carieră. Oamenii așteaptă un punct de vedere oficial de la cei care sunt în măsură să confirme sau să infirme toate aceste zvonuri (MAI, IGPR, IGPFR etc), asta în cazul în care aceste știri false nu sunt lansate chiar de către angajator. Reamintim tuturor că prioritățile organizației noastre rămân în continuare cele referitoare la drepturile membrilor, inclusiv acordarea majorării salariale promise, precum și prelungirea bazei legale de acordare a sporului pentru munca prestată în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale, pentru anul 2021", se arată într-un comunicat al Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

Pensionare la 55 de ani

Există temeri că majorarea cu 20% a salariilor polițiștilor de la 1 ianuarie 2021 nu se va face, din lipsa banilor, ne spune Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție. "Este posibil, că au încercat și anul trecut, să nu mai plătească sâmbete, duminici, sărbători legale, cele pe care le-a câștigat în 2014 sindicatul nostru. Mai avem semnale că s-ar putea mări vârsta de pensionare, să o ducă la 55 de ani, și s-ar putea schimba formula de calcul. Toată lumea își dorește să iasă la pensie la 47 de ani, lucru cu care eu nu sunt neapărat de acord, că atunci, la 47 de ani, omul are cea mai mare experiență și, în loc să-l folosești la maxim, tu îl scoți la pensie. Pe cei din birouri eu cred că îi pot ține și până la 65 de ani, ca orice om normal, pentru că ei au muncă de birou toată viața, în timp ce pe un luptător SAS sau pe un agent de poliție care a stat în stradă 25 de ani, este normal și firesc să-l scoți mai devreme la pensie. Nu este normal ca cei de la birouri să iasă la pensie tot la 47 de ani, pentru că aceștia iau toate sporurile, inclusiv cele de periculozitate, deși vin la 8 la birou și pleacă la 16 acasă, fără să fie expuși vreunui factor de risc. I-am spus și lui Orban, că trebuie făcută o diferență între cei care lucrează în operativ și cei care stau în birouri, nu le mărești la toți vârsta de pensionare", ne-a declarat președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Iulian Surugiu.

"Nu cred că Guvernul se va juca cu salariile polițiștilor"
Conducerea SNAP consideră însă că niciun Guvern nu va îndrăzni să se joace cu salariile polițiștilor. "Eu nu cred că Guvernul, indiferent de cine va fi condus, se va juca cu salariile polițiștilor. Și nu cred că Guvernul va mai umba la pensiile militare, așa cum nu cred că Guvernul Orban își va permite să nu mărescă salariile, conform legii, cu 20% în ianuarie 2021. Și, dacă invocă argumentul că nu sunt bani, atunci Guvernul ar trebui să creeze locuri de muncă și să se asigure că vom avea producție. Iar dacă se continua cum s-a continuat în ultimii 30 de ani, adică prost, trebuie să plece acasă, pentru că sunt oameni suficienți care ar putea să conducă și să administreze banii din taxe și impozite. Pentru că ei asta fac, administrează banii noștri, și, din păcate, îi administrează prost și o mare parte din ei fură. E simplu. Că dacă îi luați pe fiecare în parte, pe politicieni, să vedeți ce au făcut pentru societate o să aveți o mare surpriză, pentru că nu au făcut nimic", a mai afirmat Iulian Surugiu, președintele SNAP.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.