Protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Agricultorii ies în stradă

Publicat in Politica 18 Noiembrie 2020 235 ori
Google+ WhatsApp
Protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Agricultorii ies în stradă
Protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Agricultorii ies în stradă

Lucrătorii din agricultură vor organiza, miercuri, un protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Oamenii au anunţat că ies în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de hotărârea Guvernului de a suspenda activitatea din pieţele închise, pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Zeci de agricultori ies în stradă

„Miercuri, 18.11.2020, începând cu orele 11:00, reprezentanti sindicali ai diverselor categorii de lucrători din agricultură vor organiza o acţiune de protest în Piaţa Victoriei. Această acţiune de protest organizată de Federaţia Naţională a Lucrătorilor, federatie afiliata Blocului Naţional Sindical, este determinată de adoptarea hotărârii de Guvern din data de 06.11.2020, prin care s-a restricţionat activitatea unor piete agroalimentare, atât în spaţii închise , cât şi a unor pieţe volante", au anunţat organizatorii protestului, conform News.ro.

Sindicaliştii consideră că hotărârea de Guvern, chiar dacă a fost corectată ulterior, „afectează în mod semnificativ interesele profesionale, economice şi sociale ale unui număr important de lucrători din sectorul agricol".

"Facem menţiunea că ambele hotărâri de guvern au fost adoptate fără respectarea prevederilor legale cu privire la dialogul social care ar fi obligat Ministerul Agriculturii la o minimă consultare a partenerilor sociali asupra proiectelor de acte normative. Trebuie să reamintim opiniei publice faptul că începând cu luna aprilie a anului curent prin intermediul Blocului Naţional Sindical în cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social au fost propuse mai multe tipuri de măsuri care vizau sectorul agricol", au mai transmis organizatorii protestului.

Protest în Piaţa Victoriei faţă de închiderea pieţelor. Ministerul Agriculturii, acuzat că nu sprijină producătorii
Organizatorii protestului au amintit că au cerut Guvernului să formeze un grup de lucru pentru a elabora un pachet de măsuri de sprjinire a producătorilor agricoli, crescătorilor de animale, precum şi a procesatorilor. De asemenea, sindicaliştii cer susţinerea industriei alimentare pentru a continua producerea şi desfacerea produselor la preţuri corecte.

„Facem menţiunea că din aprilie şi până în prezent Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu a dat curs acestei solicitări. Mai mult, acest minister nu a mai organizat din luna martie a anului curent comisii de dialog social, deşi potrivit legii, proiectele de ordonanţe, de legi sau de hotarâri de guvern, de interes sectorial, ar fi trebuit discutate în acest cadru.

Tinând cont de toate aceste aspecte menţionate, de inconsecvenţa în luarea unor decizii la nivel guvernamental (în opinia noastră din cauza lipsei de viziune, interes şi capacitate de înţelegere a situaţiei complexe cu care s-au confruntat şi se confruntă agricultorii – îngheţ timpuriu la începutul acestui an, inundaţii, secetă severă, lipsă de predictibilitate în ceea ce priveşte comercializarea produselor obţinute în ferme proprii) ne vedem nevoiţi să organizăm aceste acţiuni de protest care vor debuta mâine şi care vor fi continuate până la găsirea unor soluţii la problemele reale cu care se confruntă micii fermieri şi fermele de familie", au mai transmis reprezentanţii lucrătorilor din agricultură, conform sursei citate.

La protestul din Piaţa Victoriei vor participa aproape 100 de persoane.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.