Romania lucrului bine facut! TIR-ul de Terapie Intensivă de la Timișoara s-a stricat, la două zile de la punerea în funcțiune. Opt pacienți au rămas fără oxigen

Publicat in Politica 18 Noiembrie 2020 254 ori
Google+ WhatsApp
Romania lucrului bine facut! TIR-ul de Terapie Intensivă de la Timișoara s-a stricat, la două zile de la punerea în funcțiune. Opt pacienți au rămas fără oxigen
Romania lucrului bine facut! TIR-ul de Terapie Intensivă de la Timișoara s-a stricat, la două zile de la punerea în funcțiune. Opt pacienți au rămas fără oxigen

Situație critică la Timișoara după ce TIR-ul de Terapie Intensivă s-a stricat, la doar două zile de la punerea în funcțiune. Cel puțin opt pacienți au rămas fără oxigen, toți fiind transferati la alte spitale disponibile.

TIR-ul de Terapie Intensivă de la Timișoara a fost amplasat în curtea Spitalului Municipal Timișoara de vineri noaptea, și a fost pus în funcțiune luni, 16 noiembrie. La doar două zile distanță, miercuri, acesta s-a stricat, defecțiunea fiind la alimentarea cu oxigen, conform TION.

Conform primelor informații, cinci pacienți au fost transferați la Spitalul Județean, la Casa Austria, iar alți trei pacienți au rămas la Spitalul Municipal: doi în Urgențe, unul la secție de Medicină Internă.

Imediat după ce TIR-ul de Terapie Intensivă s-a stricat, o echipă de medici de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara a mers la „Municipal", unde au evaluat starea a cinci pacienți aflați în tirul de Terapie Intensivă. Prin urmare, aceștia au fost transferați direct în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, fără a mai fi nevoie sa între prin Unitatea de Primiri Urgențe, așa cum este procedura in mod normal.

"Au fost medici de la noi pentru a asigura transferul optim și rapid al celor cinci pacienți de la unitatea mobilă de Terapie Intensivă către zona roșie de Terapie Intensivă de la Casa Austria", a declarat Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Managerul Spitalului Municipal susține că a apărut o scădere a presiunii de oxigen. În momentul în care s-a trecut pe butelii de oxgen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele. Conform acestuia, problema urmează să fie reperată în cursul zilei de astăzi.

"A fost o supraaglomerare de pacienți, care toți au avut nevoie de oxigen la o presiune foarte înaltă. A apărut undeva o scădere a presiunii de oxigen. Încercăm să ne dăm seama care a fost cauza. Tirul are șase butelii de oxigen, care asigură o sustenabilitate de trei ore. Le-am spus colegilor să treacă pe buteliile de oxigen, presiunea prea mare a blocat ventilatoarele. Până de resetează ventilatoarele am transferat cei opt pacienți din tir în alte spitale și acum lucrăm al remedierea situației. Toți pacienții au fost transferați. Astăzi lucrăm la rezolvarea problemei. Vom rezolva problema în cursul zilei de astăzi", a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara, Daniel Malița.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.