A murit Ionut Anghel, tanarul care a asteptat 3 ani un transplant pulmonar. Medic: Vlad Voiculescu a interzis transplantul pulmonar în România

Publicat in Politica 17 Noiembrie 2020 3592 ori
Google+ WhatsApp
A murit Ionut Anghel, tanarul care a asteptat 3 ani un transplant pulmonar. Medic: Vlad Voiculescu a interzis transplantul pulmonar în România
A murit Ionut Anghel, tanarul care a asteptat 3 ani un transplant pulmonar. Medic: Vlad Voiculescu a interzis transplantul pulmonar în România

Ionuț Anghel, a cărui viață depindea de un transplant de plămâni, a murit după ce a fost timp de trei ani pe lista de așteptare și avea nevoie ca România să încheie o convenție cu o clinică din străinătate, unde ar fi putut avea loc operația. Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, a vorbit marți la Digi24 despre cazul tânărului de 35 de ani din Focșani.

„Îmi pare nespus de rău și consider că s-a făcut, cel puțin acum un ultima perioadă, absolut tot ce se putea pentru a ajunge în etapa de transplant. Au fost niște discuții cu centre și cu agenția de transplant din Italia pentru a fi operat acolo. Cei de acolo au spus că, la momentul de față, riscurile sunt prea mari și riscă să decedeze la scurt timp după efectuarea transplantului. După ce am primit acest răspuns, am luat legătura cu niște centre din Franța să vedem dacă opinia este aceeași și în această etapă a survenit neferictul eveniment. Răspunsul tuturor centrelor care au fost interogate din Italia a fost că e mult prea riscantă operația, pentru că ar duce inevitabil la deces”, a spus Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, la Digi24.

Întrebat dacă în România se putea face acest transplant, el a răspuns că „pentru a efectua un transplant pulmonar, pacientul se prezintă la acest centru - dacă se poate, este pus pe lista de așteptare, dacă nu, i se oferă negația și urmează să fie transplantat în alte centre din afara țării”.

Vlad Voiculescu este „(NE-) omul” de care Monica Pop nu mai vrea să audă pentru că a făcut mult rău medicinei românești.

„ACEST SINISTRU PERSONAJ, foarte ÎNȘELĂTOR, A FĂCUT MULT, MULT RĂU MEDICINII ROMĂNEȘTI… NU ARE EGAL! Păcălește ușor naivii și neinformații! PARE blând, dar în realitate… Acest fiu al unui informator (după propriile sale afirmații – tardive, bineînțeles), VREA FUNCȚII! , VREA IAR SĂ-ȘI BATĂ JOC DE SPITALE! DOAMNE FEREȘTE!, scrie Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Vlad Voiculescu a fost ministrul pe cei mai mulți doctori și-l aduc aminte ca fiind acela care a luptat din răsputeri împotriva performanțelor medicale. Voiculescu, economist de profesie, a încercat în cele 7 luni de mandat să pună la pământ sistemul de transplant românesc. Totul, pentru interese proprii. Vlad Voiculescu ținea neapărat ca transplantul pulmonar să nu se facă în România pentru că era mai rentabil pentru el ca pacienții să fie trimiși la Eurotransplant, la Viena. Acesta a fost motivul pentru care s-a împotrivit acreditării spitalului Sf. Maria din București, cerând chiar primarului Capitalei să nu dea niciun leu doctorului Narcis Copcă pentru ca acesta să nu poată face niciun transplant de plămâni.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.