Judecatorul Gheorghe Morosanu: "Mein Kampf und Mein Fuhrer"

Publicat in Politica 17 Noiembrie 2020 364 ori
Google+ WhatsApp
Judecatorul Gheorghe Morosanu: "Mein Kampf und Mein Fuhrer"
Judecatorul Gheorghe Morosanu: "Mein Kampf und Mein Fuhrer"

De citva timp lucrez la o carte documentara despre grozaveniile lumii razboaie, cruciade, crime diverse, gulag si holocaust... Un demers care imi provoaca trairi din cele mai dure, desi asta ne mai lipsea acum.

Iata numai doua notite dintr-o lucrare despre cartea lui Hitler, Mein Kampf:

Daca totusi Hitler ar fi avut ceva bun in el? Monseniorul Pacelli, citat de secretara sa, maica Pascalina: "Ori eu ma insel amarnic, ori toate lucrurile acestea nu se vor sfirsi de loc bine. Aceasta fiinta (Hitler, n.n.) este intru totul posedata de sine insusi: respinge tot ceea ce nu ii este de folos; tot ce spune si ce scrie poarta amprenta egoismului sau; este un om care calca peste cadavre si care distruge totul in calea lui - nu pot sa inteleg cum de atatia oameni din Germania, chiar printre cei mai buni, nu vad acest lucru, sau macar nu invata nimic din ceea ce el scrie si spune."

Putem inlocui "Germania" cu "Romania"? Cit despre persoana...

Cel mai dur text ii apartine lui Andre Suares, lider La Nouvelle Revue Francaise (NRF), 1 dec. 1934:

"Aceasta furtuna de prostie, aceasta explozie de miasme inspira tot atita plictiseala, cit dezgust. Atita orgoliu in prostie si in rautate, o asemenea obraznicie de a se adora pe sine insusi si de a-i injosi pe ceilalti, atitea afirmatii ucigatoare, fara nici cea mai mica dovada, delirul acestei primate care isi atribuie totul refuzindu-le altora totul, care gindeste cu ghearele si argumenteaza cu coltii, aceasta trancaneala turbata il poarta pe cititor din greata in greata." ... "O Biblie a gorilelor, numita Mein Kampf".

Al nostru scrie (scrie?) carti "frumoase", despre Sibiu si raiul european.

Tot din documentarea acelor grozavenii, extras din "Dictionar de lagar", de Oliver Lustig:

Strafen, pedepse:

Printre altele, gasim: "Scoaterea din baraca, iarna, in pielea goala, a detinutilor si tinerea lor in zapada, ore in sir."

Atentie, Herr Prasid...:

1. Cele mai mari umilinte posibile pentru fiinta umana sint foamea si frigul. Asta a facut guvernul meu, cu girul fuhrer-ului sau: a supus frigului iernii atit producatorii vinzatori, cit si pe noi toti, cumparatorii. (Auziti idee: In disperare de cauza, unii primari au pus sa se demonteze geamurile imense ale halelor din piata, in incercarea de a impaca aberatia cu normalitatea.)

2. Banala raceala si faza urmatoare, gripa, sint afectiunile cele mai direct si imediat favorizante ale Covidului. Asta vrea guvernul meu, cu girul sefului. Pentru noi toti.

PS: Calculul s-ar putea sa fie putin gresit: Ia vedeti: in aste conditii, mai apucam data alegerilor?

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.