Domnule ministru Nelu Tataru, eu nu ma simt vinovat de tragedia de la Piatra Neamt!

Publicat in Politica 16 Noiembrie 2020 1075 ori
Google+ WhatsApp
Domnule ministru Nelu Tataru, eu nu ma simt vinovat de tragedia de la Piatra Neamt!
Domnule ministru Nelu Tataru, eu nu ma simt vinovat de tragedia de la Piatra Neamt!

Intreaga tara a urmarit ieri inmarmurita stirile referitoare la tragedia de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt.

O coincidenta, pe cat de ciudata, pe atat de macabra, face ca, in ultimii 10 ani sa avem parte, din 5 in 5 ani, de tragedii in urma carora au murit in incendii suflete nevinovate :

1. Pe 16 august 2010, trei nou nascuti au murit in incendiul declansat la Maternitatea Giulesti. Din pacate, la scurt timp, alti trei bebelusi au murit din cauza ranilor suferite in urma aceluiasi incendiu.

2. Pe 30 octombrie 2015, in urma tragediei provocate de un incendiu care „a aparut" in conditii neelucidate nici macar acum, si-au pierdut viata 64 de tineri care au avut ghinionul de a se afla in acea seara in incinta Clubului Colectiv.

3. Ieri, 14 noiembrie 2020, un alt incendiu a curmat viata a 10 persoane care se aflau in Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt.

Sper din suflet ca bilantul victimelor incendiului de la Piatra Neamt sa ramana la numarul, si asa prea mare, de 10 victime, astfel incat toti ranitii sa poata fi salvati.

Cu toate ca viata oricarei persoane este deosebit de importanta, un gand aparte se indreapta spre doctorul Ioan Catalin Denciu care, nu doar ca nu si-a uitat juramantul de a salva vieti, a facut acest lucru riscandu-si propria sa viata, desi acasa il asteapta o sotie, tot medic, si doi copii.

Sper ca, absolut toate persoanele care au suferit arsuri in urma incendiului de ieri de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt sa fie transferate de urgenta la spitale din strainatate pentru a avea o sansa reala la viata.

Este cel putin trist ca, la 30 de ani de la asa – zisa Revolutie, la 10 ani de la tragedia de la Maternitatea Giulesti si la 5 ani de la tragedia de la Clubul Colectiv, in tara noastra sa nu existe un spital de elita in care sa poata fi tratate persoane care au suferit arsuri grave, fara teama ca ar contracta una sau mai multe infectii nozocomiale care le-ar putea fi fatale.

In loc sa aiba minima decenta de a tacea, Nelu Tataru, actualul Ministru al Sanatatii, a declarat cu o nonsalanta demna de o cauza mai buna, faptul ca : „ ... nu numai sistemul medical este vinovat, ci toti din aceasta tara fiindca am acceptat timp de 30 de ani sa traim intr-o astfel de situatie medicala" ?!?

Nici nu mai conteaza daca din cauza tupeului sau al inconstientei, ministrul liberal al sanatatii creeaza o culpa generala pentru toti cetatenii acestei tari care, desi scarbiti de toate clasele politice care s-au succedat la putere dupa Evenimentele din 1989, nu au emigrat in cautarea unei vieti normale, intr-o tara civilizata ?!?

Asta inseamna Romania normala, domnule Presedinte Iohannis ?

Am aflat cu infrigurare din declaratia Dvs., pe langa faptul ca ati fost la biserica si v-ati rugat pentru victime, si faptul ca „Este necesara o reforma a sistemului de sanatate din Romania" ...

Intrebarea care este pe buzele tuturor romanilor care gandesc cu propria lor minte este mai mult decat pertinenta : Domnule Klaus Iohannis, chiar v-ati dat seama doar acum, desi au trecut 6 ani de cand sunteti Presedintele Romaniei, ca este necesara o reforma a sistemului de sanatate din Romania ?!?

Daca este asa, este foarte trist ...

Pacat ca nu v-ati dat seama de aceasta realitate cu cateva zile mai devreme caci, daca ati fi avut aceasta revelatie mai devreme, puteati evita tragedia de la Piatra Neamt !

Daca nu v-ati fi facut ca nu observati „contrele" puse de Guvernul liberal administratiilor PSD, Spitalul mobil din Letcani, Judetul Iasi, era operational, fapt care putea evita tragedia de la Piatra Neamt.

Este, pe cat de scandalos, pe atat de evident faptul ca Spitalul mobil din Letcani era operational, desi Guvernul Orban nu a dorit sa recunoasca acest lucru pentru a nu puncta politic adversarul PSD-ist Maricel Popa, in mandatul caruia de Presedinte al Consiliului Judetean Iasi a fost achizitionat acest Spital mobil.

Faptul ca Spitalul mobil din Letcani este dovedit cu prisosinta de decizia aceluiasi Guvern Orban care, prin vocea Ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat ca bolnavii de la Spitalul Judetean Piatra Neamt vor fi transferati la ... Spitalul mobil din Letcani !

Orice persoana inzestrata cu minimum doi neuroni activi realizeaza faptul ca Spitalul mobil din Letcani era operabil inaintea producerii acestei imense tragedii, caci nu putea deveni operational peste noapte !

Gandindu-ne ca Spitalul mobil din Letcani are in dotare 103 paturi de ATI, ne putem gandi legitim la faptul ca, daca acest spital ar fi fost autorizat si Guvernul ar fi intreprins demersurile necesare pentru ca la acest spital sa poata fi angajat personal calificat pe o perioada nedeterminata, tragedia de la Sectia ATI din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt chiar putea fi evitata.

Primele ipoteze privind cauzele tragediei de la Sectia ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt indica ca principala cauza a incendiului suprasolicitarea instalatiei electrice a acestui spital.

Daca Spitalul mobil din Letcani era operational, un mare numar de pacienti infectati cu virusul Sars Cov 2 ar fi fost transferati la acest spital evitandu-se astfel, atat supraaglomerarea, cat si suprasolicitarea retelei electrice de la Spitalul Judetean Piatra Neamt.

In aceste conditii, cum puteti, domnule Nelu Tataru, sa ma indicati pe mine vinovat de aceasta tragedie, alaturi de ceilalti cetateni care, desi suntem scarbiti de toate guvernele al caror cuvant de ordine a fost cleptocratia, am ramas in Romania cu speranta de a-i reda demnitatea si a crea un mediu cat mai propice copiilor nostri ?!?

Pentru a nu fi injurat, in mod gratuit, de partizanii mai mult sau mai putin # rezistenti, mentionez faptul ca vinovate de dezastrul, atat din sanatate, cat si din celelalte domenii, sunt vinovate toate partidele care s-au succedat la putere, precum si „partidele balama" care au fost, la un moment sau altul, in „barca puterii".

Avocat Florin Constantin DURGHEU

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.