Ura impotriva PSD ucide! Cei 10 pacienti decedati, dar Guvernul PNL nu a vrut sa ii trimita la un spital facut de PSD

Publicat in Politica 15 Noiembrie 2020 1296 ori
Google+ WhatsApp
Ura impotriva PSD ucide! Cei 10 pacienti decedati, dar Guvernul PNL nu a vrut sa ii trimita la un spital facut de PSD
Ura impotriva PSD ucide! Cei 10 pacienti decedati, dar Guvernul PNL nu a vrut sa ii trimita la un spital facut de PSD

 

Ura impotriva PSD ucide! Regimul Iohannis are pe constiinta mortii de la Spitalul Judetean Neamt. Asta intrucat cei 10 pacienti decedati in incendiul de la Spitalul Judetean Neamt puteau fi salvati, daca PNL si Guvernul Iohannis-Orban nu aveau obsesia de a bloca orice investitie a administratiilor PSD, evident din motive strict electorale.

In ultimele luni, regimul Iohannis, prin intermediul Guvernului Orban, a sabotat functionarea Spitalului mobil de la Letcani (judetul Iasi), doar pe motiv ca acesta a fost achizitionat de Consiliul Judetean Iasi, condus pana de curand de un reprezentant al PSD, mai exact de Maricel Popa, in prezent candidat la Senatul Romaniei, impreuna cu Consiliul Judetean Neamt, condus de liderul PSD Ionel Arsene. Or, Spitalul mobil de la Letcani putea primi pacienti infectati cu Covid astfel incat sa se evite supraaglomerarea Sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Neamt. Iar supraaglomerarea spitalului duce automat la o suprasolicitare a aparatelor si a retelei electrice, adica fix cauzele tragediei de la Spitalul Judetean Neamt, asa cum arata primele informatii publice.

Adevarul a iesit la iveala

Faptul ca Guvernul Iohannis-Orban a sabotat politic functionarea Spitalului mobil de la Letcani, unde puteau dusi pacientii de la Spitalul Judetean Neamt, este confirmat chiar de decizia luata de autoritati in urma incendiului in care 10 pacienti si-au pierdut viata. Mai exact, s-a hotarat ca mai multi pacienti aflati la Sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean Neamt sa fie dusi la Spitalul mobil de la Letcani. Ceea ce arata ca aceasta unitate medicala este perfect functionala si ca nu exista niciun motiv pentru ca Guvernul Orban sa blocheze functionarea acestuia.

Situatia a fost semnalata de fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa (foto 2), cel in mandatul caruia a fost achizitionat spitalul mobil de la Letcani. In acest sens, Maricel Popa precizeaza ca tragedia de la Spitalul Judetean Neamt scoate la iveala adevarul pe care ministrul Sanatatii Nelu Tataru l-a ascuns, anume ca Spitalul de la Letcani este operational. "In loc sa trimita echipe de control si sa blocheze sistematic deschiderea si operationalizarea Spitalului de la Letcani, domnul Tataru putea face singurul lucru care depindea efectiv de domnia sa: sa modifice legislatia, astfel incat sa permita concursuri si angajari de personal medical pe termen lung (nu doar pe 2-3 luni)", a explicat Maricel Popa intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook.

Iata postarea fostului presedinte al Consiliului Judetean Neamt Maricel Popa:

"Tragedia de la Neamt scoate la iveala adevarul pe care penelistul Tataru l-a ascuns: Spitalul de la Letcani este operational si pregatit pentru momente ca cel pe care il traversam azi

E regretabil ca a fost nevoie de o tragedie ca reprezentantii Guvernul Orban & dl Tataru sa admita ca Spitalul de la Letcani este operational, dispune de aparatura noua, performanta si suficienta si chiar face ce a fost gandit sa faca: sa asigure paturi si tratament pentru pacienti, atunci cand celelalte unitati nu mai fac fata.

In loc sa trimita echipe de control si sa blocheze sistematic deschiderea si operationalizarea Spitalului de la Letcani, domnul Tataru putea face singurul lucru care depindea efectiv de domnia sa: sa modifice legislatia, astfel incat sa permita concursuri si angajari de personal medical pe termen lung (nu doar pe 2-3 luni).

Asa puteam avea deja functionale toate cele 48 de paturi de terapie intensiva autorizate (daca nu toate cele 103, cate exista in dotarea spitalului).

Este regretabil si dureros ceea ce se intampla la Neamt, ma rog pentru sanatatea celor care se lupta sa traiasca si sper ca in ultimul cea reprezentantii Guvernului sa inteleaga ca viata este cea mai importanta, nu politica si interesul de partid!"

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.