Robert Cazanciuc: PNL a chiulit să-și apere penalii, USR și-a boicotat propria inițiativă

Publicat in Politica 12 Noiembrie 2020 665 ori
Google+ WhatsApp
Robert Cazanciuc: PNL a chiulit să-și apere penalii, USR și-a boicotat propria inițiativă
Robert Cazanciuc: PNL a chiulit să-și apere penalii, USR și-a boicotat propria inițiativă

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, despre ședința în care nu s-a putut discuta inițiativa „Fără penali" pentru că nu a fost cvorum, că vina aparține senatorilor PNL și USR care au „chiulit".

„PNL a absentat probabil pentru a-si proteja penalii de pe liste USR au boicotat propria initiativa. 58 de senatori au semnat lista de prezenta. Au lipsit cativa colegi de la PSD bolnavi. Mi se pare 'minima moralia' sa vina senatorii in plen sa voteze", a declarat Robert Cazanciuc.
Ședința Senatului a fost închisă de Robert Cazanciuc din lipsă de cvorum, după ce senatorii USR și PNL au refuzat să intre în sala de plen. USR a cerut acceptarea votului prin telefon, iar liberalii au spus că nu vor ca PSD să aibă din nou majoritate în Biroul Permanent.

„Avem un singur lider prezent în plen, Radu Oprea de la PSD. L-am văzut și pe dl. Fenechiu (Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL - n.r.), dar nu mai este. Din necesarul de 68 și-au înregistrat prezența 58. Constat că nu avem cvorum și declar ședința închisă", a spus președintele interima al Senatului, Robert Cazanciuc.

„#festivalulmagariilor. PNL + USR + UDMR nu sunt, iarăși, la serviciu... Sfidarea românilor plătitori ai salariilor distinșilor senatori atinge noi cote... Probabil nu se vor opri aici", a scris pe Facebook senatorul PSD Lucian Romașcanu.

Senatorii USR au anunțat că nu vor participa la ședința de plen în care se discută inițiativa „Fără penali" dacă nu se acceptă votul prin telefon, potrivit liderului Uniunii, Dan Barna: „Nu vom participa la această mascaradă, pentru că nu există nicio șansă să se adune cele 90 de voturi".

Totodată, și liberalii au transmis nu vor participa la ședința de plen a Senatului, susținând că social-democrații vor din nou majoritatea în BP pentru a „pune pe ordinea de zi toate atrocitățile de proiecte pe care le visează noapte", potrivit Alinei Gorghiu.

Pe ordinea de zi a plenului Senatului se aflau numirea unor noi secretari ai Biroului Permanent al Senatului, cererea de reexaminare a legii care prevedea că Legislativul decide data alegerilor parlamentare, precum și inițiativa „Fără penali în funcții publice".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.