Iohannis a promulgat legea! Mii de pensionari RAMAN FARA PENSIE!

Publicat in Politica 11 Noiembrie 2020 1623 ori
Google+ WhatsApp
Iohannis a promulgat legea! Mii de pensionari RAMAN FARA PENSIE!
Iohannis a promulgat legea! Mii de pensionari RAMAN FARA PENSIE!

Modificarea privind pensiile militare a fost deja publicată în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare de la data de 8 noiembrie

 

Noua lege prevede situațiile în cre beneficiarii pensiilor militare pot rămâne fără acest beneficiu.

Astfel, noua lege spune că nu beneficiază de pensie de serviciu ori de pensie de invaliditate pensionarii care au fost condamnați definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității. Aceste persoane beneficiază de pensie în sistemul public, în condițiile legii.

În cazul condamnării definitive a unui pensionar militar pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești, instanțele judecătorești au obligația să comunice, în scris, casei de pensii sectoriale în evidențele căreia se află pensionarul condamnat informații de natură să conducă la încetarea pensiei.

Vechimea în serviciu recunoscută pentru stabilirea pensiilor, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1), constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii.”

 

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.