PSD a decis în Parlament că piețele agroalimentare pot ramane DESCHISE. Cu gandul la sprijinirea supermarketurilor straine, PNL s-a opus!

Publicat in Politica 10 Noiembrie 2020 437 ori
Google+ WhatsApp
PSD a decis în Parlament că piețele agroalimentare pot ramane DESCHISE. Cu gandul la sprijinirea supermarketurilor straine, PNL s-a opus!
PSD a decis în Parlament că piețele agroalimentare pot ramane DESCHISE. Cu gandul la sprijinirea supermarketurilor straine, PNL s-a opus!

Deputații au votat modificarea unui act normativ prin care se stabilește că - pe durata stării de alertă - piețele pot funcționa și în spații închise, contrar hotărârii Guvernului condus de premierul Ludovic Orban.

Astfel, s-a înregistrat un singur vot împotrivă și 93 de abțineri din partea deputaților PNL și USR.

Camera Deputaților este for decizional.

Anterior acestui vot, Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor a adoptat un raport de admitere la proiectul de lege care aprobă OUG 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii.

În acest sens, a fost admis un amendament propus de liderul PSD Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir, care prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile pot rămâne deschise în perioada stării de alertă, "cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară".

"Pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile, aşa cum sunt definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările şi completările ulterioare, îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea restricţiilor referitoare la distanţarea socială şi a măsurilor de protecţie sanitară", se arată în amendamentul care a fost deja admis, semnat de Marcel Ciolacu şi Daniel Zamfir.

Deputat PSD: "Parlamentarii PNL, astăzi, au votat în comisie împotriva acestei decizii" a Guvernului PNL

La dezbaterile generale, deputatul PSD Daniel Suciu a spus că, prin amendamentul referitor la pieţe, PSD corectează măsura luată de guvernul PNL de a le închide.

"Guvernul PNL vine şi spune că închide pieţele, iar parlamentarii PNL astăzi au votat în comisie împotriva acestei decizii. Cred că este cel mai bun lucru pe care puteaţi să-l faceţi, pentru că o asemenea măsură este aberantă, o prostie şi pieţele pentru producătorii români trebuie să fie deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă şi prevenţie", a spus Suciu, potrivit Agerpres.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a susţinut că PSD nu este interesat de sănătatea românilor, ci de a aduna mai multe voturi.

"Pieţele sunt închise unde sunt primari PSD. Foarte mulţi primari ai PSD, la comandă politică, au ţinut pieţele închise, deşi deasupra aveau doar un acoperiş. PSD politizează orice. (...) PSD nou este PSD vechi, acela căruia nu i-a păsat niciodată de români, mimează o anumită grijă faţă de românii de rând. (...) Este un joc politic de campanie ieftin, pesediştii speră să obţină voturi ieftin. Ce faceţi este bătaie de joc la adresa producătorului român. Pe cei de la PSD nu-i interesează sănătatea dumneavoastră, ci voturi", a afirmat Roman.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.