Scrisoare deschisa a patronilor din Ploiesti (HoReCa): "Meniul zilei: FALIMENT! Sute de mii de oameni vor muri de foame"

Publicat in Politica 09 Noiembrie 2020 1913 ori
Google+ WhatsApp
Scrisoare deschisa a patronilor din Ploiesti (HoReCa): "Meniul zilei: FALIMENT! Sute de mii de oameni vor muri de foame"
Scrisoare deschisa a patronilor din Ploiesti (HoReCa): "Meniul zilei: FALIMENT! Sute de mii de oameni vor muri de foame"

Reprezentantii domeniului HoReCa din Prahova au lansat un apel adresat Guvernului Orban prin care isi manifesta disperarea fata de ultimele masuri anuntate in contextul pandemiei.

Intitulata "Meniul zilei: FALIMENT!", scrisoarea patronilor de cafenele si restaurante are ca scop atragerea sprijinului financiar sau modificarea Ordonantelor date in ultimele zile.

Redam integral mesajul acestora:

Meniul Zilei: FALIMENT!

Asistam siderati la falimentul unei intregi industrii prin masurile recente luate de Guvernul Romaniei si la aruncarea in haos a sute de mii de vieti. 

Ce se intampla astazi cu domeniul HoReCa este fara precedent! Comparativ cu perioada starii de urgenta, cand Guvernul a alocat, totusi, fonduri pentru plata somajului tehnic si alte compensatii, de aceasta data, suntem lasati sa murim de foame. Concret, Executivul a impus cu buna stiinta conditii imposibil de indeplinit patronilor de restaurante, terase si cafenele, doar pentru a nu ordona direct inchiderea acestor localuri si a fi nevoiti sa acorde din nou sprijin financiar.

Cu alte cuvinte, Guvernul a gasit varianta "castigatoare" pentru falimentul a sute de mii de afaceri si somajul a si mai multor angajati, fara sa poata fi tras la raspundere: in acte suntem deschisi, dar in realitate nu putem functiona!

Remarcam cum zilnic se schimba conditiile impuse patronilor din HoReCa pentru mentinerea teraselor deschise, conditii ce au devenit imposibil de indeplinit: ni s-au cerut ba demolarea peretilor, ba a tavanelor, a fost permisa acoperirea teraselor cu folii sau plastic, dupa care s-a interzis si acest lucru, deci practic, terasele nu mai pot functiona. Cine va sta l a o terasa complet descoperita, la temperaturi de 2 grade?

Toate aceste conditii imposibil de indeplinit au fost puse pentru ca patronii sa inchida de buna voie localurile si pentru a nu fi nevoit Guvernul sa acorde sprijin financiar.

Asadar, cerem Guvernului sa reconsidere noile masuri impuse domeniului HoReCa sau sa decreteze legal inchiderea totala a acestuia si acordarea compensatiilor financiare.

Solicităm ca industria HoReCa să fie oprită doar dacă toate celelalte sectoare ale industriei vor fi oprite. Limita de 1,5 sau 3 la mie nu se aplică în alte sectoare de industrie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.