PNL pune educatia pe butuci. Se inchid scolile dar tabletele lipsesc! S-au cumparat 43.000 din totalul de 1 milion!

Publicat in Politica 06 Noiembrie 2020 447 ori
Google+ WhatsApp
PNL pune educatia pe butuci. Se inchid scolile dar tabletele lipsesc! S-au cumparat 43.000 din totalul de 1 milion!
PNL pune educatia pe butuci. Se inchid scolile dar tabletele lipsesc! S-au cumparat 43.000 din totalul de 1 milion!

Doar 43 de mii de tablete au fost achiziționate din necesarul de aproape 1 milion de dispozitive. Suntem pe ultimele locuri în termeni de investiții în infrastructură educațională și de competențe digitale. La 10 luni de la începerea crizei medicale, guvernanții sunt luați din nou pe nepregătite de închiderea școlilor. Numai cine nu vrea nu știe despre ce se întâmplă astăzi, în mod real, în sistemul educațional: absenteism masiv, probleme de evaluare, cursuri pe whatsapp sau zoom, imposibilitatea de conectare pentru sute de mii de copii.

Cu riscul de a politiza, liberalii își bat joc de educația generațiilor următoare. Sunt pentru măsurile sanitare care protejează populația, dar sunt și pentru măsuri clare privind educația. Dacă un copil în București este pus în pericol de rata mare de incidență a virusului este normal să închizi școala, dar asta nu înseamnă că elevii dintr-un sat, cu conexiune limitată la Internet și o rată de incidență scăzută, trebuie supuși la aceleași restricții. Cel puțin nu fără să le oferi o alternativă.

Și nu, nu este despre PSD aici. În ultimii 30 de ani dreapta și stânga au condus Ministerul Educației la fel de mult. Fiecare decident este responsabil de propriile sale acțiuni sau inacțiuni. Acum dreapta este la guvernare și trebuie să își asume faptul că nu au reușit să facă ce trebuia deși sunt de un an la guvernare iar soluții existau. Cum cred în acțiune mai mult decât în lamentări, am distribuit în ultimele luni mii de tablete în toată țara, am convins decidenții europeni să finanțeze educația digitală și în prezent solicit ca 10% din planurile de relansare economică să meargă spre educație. Apropo, în planul național au uitat de asta.

Pentru cei interesați de o evaluare

obiectivă: https://bit.ly/2I3DuWJ

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.