DISTRUGEREA ROMANIEI IN ETAPE – Av. Silvia Uscov: "Suntem intr-o stare de urgenta cosmetizata in stare de alerta... Daca s-ar declara stare de urgenta, atunci nu s-ar mai putea organiza alegeri in decembrie"

Publicat in Politica 06 Noiembrie 2020 421 ori
Google+ WhatsApp
DISTRUGEREA ROMANIEI IN ETAPE –  Av. Silvia Uscov: "Suntem intr-o stare de urgenta cosmetizata in stare de alerta... Daca s-ar declara stare de urgenta, atunci nu s-ar mai putea organiza alegeri in decembrie"
DISTRUGEREA ROMANIEI IN ETAPE – Av. Silvia Uscov: "Suntem intr-o stare de urgenta cosmetizata in stare de alerta... Daca s-ar declara stare de urgenta, atunci nu s-ar mai putea organiza alegeri in decembrie"

De joi seara, 5 noiembrie 2020, s-a discutat intens despre masurile pe care Guvernul Romaniei le va adopta la nivel national pentru reducerea cazurilor de COVID-19 din tara. Masuri dure adoptate in plina stare de alerta, care sunt aproape identice cu masurile luate de Guvern in perioada starii de urgenta, unele chiar mai dure: restrictionarea dreptului la circulatie al romanilor, inchiderea pe banda a activitatilor desfasurate de magazine, restaurante, chiar si a pietelor, sunt doar cateva dintre acestea. Tot de ieri seara, in spatiul virtual a circulat "Hotararea 52" a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pentru care CNSU a simtit nevoia in timpul diminetii de vineri, 6 noiembrie 2020, sa iasa pentru a preciza ca nu ii apartine. Bine, bine, nu ii apartine, insa masurile care erau prevazute in continutul respectivului document sunt identice cu cele anuntate in cursul zilei de vineri, 6 noiembrie 2020, si aplicabile incepand de luni, 9 noiembrie 2020.


 

Masurile impuse de Guvern, unele dintre ele, sunt din punctul nostru de vedere, discutabile si chiar condamnabile. Spre exemplu, care este ratiunea Guvernului pentru care inchide pietele, unde este cunoscut ca sunt comercializate produse majoritatea romanesti de catre producatori autohtoni, in conditiile in care  majoritatea isi desfasoara activitatea, in spatiu deschis sau semi-deschis, in vreme ce hipermarketurile raman deschise?

 

Astfel, printre masurile adoptate de Guvern regasim:

-Circulatia pe timpul noptii a fost restrictionata, fiind interzisa circulatia in intervalul 23.00-5.00;

 

-Este introdusa obligativitatea declaratiilor pe proprie raspundere pentru circulatia pe timp de noapte;

 

-Masca de protectie obligatorie in interior si exterior;

 

-Scolile vor functiona in sistem online;

 

-Magazinele se inchid la orele 21.00;

 

-Pietele se inchid;

 

-Terasele se inchid in localitatile in care s-a depasit cifra de 3 cazuri la mia de locuitori;

 

-Societatile comerciale, obligate sa treaca in regim de telemunca, ori daca nu este posibil sa decaleze programul de lucru al angajatilor;

 

-Petrecerile si reuniunile sunt interzise.

 

Modalitatea de comunicare a autoritatilor pe COVID-19 si balbaiala constanta a acestora a nemultumit populatia si i-a determinat pe unii dintre cei mai vocali reprezentati ai drepturilor omului sa reactioneze. Avocatul Dan Chitic si avocata Silvia Uscov din Baroul Bucuresti sunt doi dintre oamenii de Drept care au iesit public pentru a-si expune pozitia fata de noile masuri adoptate de Guvern si pentru a atrage atentia asupra efectelor pe care acestea le vor avea.

 

Dan Chitic: "Nu mai suntem oameni, ci personaje intr-o lume virtuala in care am lasat privilegiul de a gandi inteligentei artificiale... si dreptul de a decide unor lichele care stim ca ne fura si ne desconsidera"

 

Intr-o postare pe Facebook, avocatul Dan Chitic subliniaza isi exprima astfel convingerea ca in urma acestor masuri "o sa murim de covid", ca societate si ca civilizatie. Aceasta intrucat, puncteaza Dan Chitic, masurile luate de "guwernerul PeNaL" ne transforma in "personaje intr-o lume virtuala in care am lasat privilegiul de a gandi inteligentei artificiale... si dreptul de a decide unor lichele care stim ca ne fura si ne desconsidera".

 

Iata cutremuratoarea postarea a avocatului Dan Chitic:

"O sa murim de CoVid.

 

Nu ca indivizi, sau nu doar ca indivizi - caci asta ar fi normal, mai devreme sau mai tarziu.

 

O sa murim ca societate, ca “Civilizatie”.

 

Pentru ca la nivel global avem nenumarate comorbiditati sociale: prostia, lasitatea, frica, egoismul, lacomia, hotia, miopismul intelectual, progresismul gaunos, antitraditionalismul decadent, lipsa de credinta... si in Romania - guwernerul PeNaL.

 

Sa luam exemplul ultimei decizii a Gauleiterului Iohannis si a guwernerului sau de aici, din colonie:

 

- se interzice circulatia noaptea (in timpul iernii!!!) in timp ce ziua sute de mii de persoane se bulucesc in locuri publice si in mijloace de transport;

 

- se interzice comertul in piete si targuri in aer liber, unde cativa tarani autohtoni isi castigau painea zilnica, insa raman deschise supermarketurile detinute de multinationale unde se inghiorlaie mii de persoane zilnic in spatii inchise;

 

- se interzice mancatul in oras (la restaurante, terase sau chiar si covrigul de pe strada) desi cetatenii sunt trimisi sa munceasca pentru a plati impozite, desi nu au pauza de masa precum ceilalti muncitori din restul lumii civilizate;

 

- se inchid scolile, bisericile si se interzic procesiunile religioase dar suntem chemati toti, in aceeasi zi, la alegeri;

 

- nu se testeaza in masa dar suntem obligati sa purtam o masca dovedita ca ineficienta si absolut inutila...

 

Da, vom muri. Ca societate! Incet si dureros.

 

Pentru ca suntem prosti, lasi, fricosi...

 

Pentru ca nu mai suntem oameni, ci personaje intr-o lume virtuala in care am lasat privilegiul de a gandi inteligentei artificiale... si dreptul de a decide unor lichele care stim ca ne fura si ne desconsidera.

 

Probabil ca meritam sa murim!

 

Insa avem “dreptul” sa ne bucuram ca avem privilegiul sa ne alegem calaii..."


 

Silvia Uscov: "Suntem in the worst case scenario, numai ca nu e scenario, ci e realitatea si e the worst din toate punctele de vedere"

 

La randul sau, avocata Silvia Uscov din Baroul Bucuresti isi exprima crezul ca dupa toate masurile si evenimente petrecute in timpul pandemiei de COVID-19, in curand va fi obligata sa renunte si la dreptul privind libertatea de exprimare, atragand atentia astfel ca in prezent Romania se afla "intr-o stare de urgenta cosmetizata in stare de alerta". Iar motivul pentru care nu se declara stare de urgenta, desi masurile sunt caracterstice acestei etape, este pentru ca nu s-ar mai putea organiza alegerile in 6 decembrie 2020.

 

Iata postarea avocatei Silvia Uscov:

"E ultima mea postare referitoare la drepturi pentru ca urmatorul lucru taiat de pe lista va fi libertatea de exprimare.

 

Noi suntem intr-o stare de urgenta cosmetizata in stare de alerta.

 

De ce?

 

Pentru ca, daca s-ar declara stare de urgenta, atunci nu s-ar mai putea organiza alegeri in decembrie. (art. 63 alin. 1 Constitutia Romaniei - starea de urgenta prelungeste de drept mandatele parlamentarilor - nu pana in primavara, ci pana la incetarea starii de urgenta)

 

Problema este ca aceasta stare de alerta ofera mai putine garantii pentru respectarea drepturilor si libertatilor decat starea de urgenta, culmea, pentru ca inlatura orice control parlamentar. (art. 53 Constitutia Romaniei)

 

Adica suntem in the worst case scenario, numai ca nu e scenario, ci e realitatea si e the worst din toate punctele de vedere (de la justitie la sanatate, de la educatie la cultura s.a.m.d.)

 

In rest, va fi o minoritate care se va descurca si o majoritate care se va supune.

 

 

 

Succes!"

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.