Declarație surprinzătore făcută de Mihail Gorbaciov: 'Serialul Dallas a ajutat la prăbuşirea Uniunii Sovietice'

Publicat in Politica 05 Noiembrie 2020 563 ori
Google+ WhatsApp
Declarație surprinzătore făcută de Mihail Gorbaciov: 'Serialul Dallas a ajutat la prăbuşirea Uniunii Sovietice'
Declarație surprinzătore făcută de Mihail Gorbaciov: 'Serialul Dallas a ajutat la prăbuşirea Uniunii Sovietice'

Muzicianul David Stewart susține că Mihail Gorbaciov i-a mărturisit că serialul "Dallas" a ajutat la prăbuşirea Uniunii Sovietice. Nu presiunea internaţională sau strategiile geopolitice au dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice, ci serialul "Dallas", i-a explicat fostul preşedinte al URSS, relatează online ziarul spaniol ABC, arată Agerpres.

Serialul Dallas a dus la destrămarea URSS, nu dezamăgirea socială sau prăbuşirea economică, l-a asigurat Mihail Gorbaciov pe David Stewart, într-o conversaţie pe care au purtat-o în urmă cu mai mulţi ani. Muzicianul britanic a făcut această dezvăluire în podcast-ul cântăreţei Joss Stone, "A Cuppa Happy".

"Ruşii au văzut că aşa trăieşte lumea în SUA", a spus Dave Stewart, referindu-se la stilul opulent de viaţă prezentat în serial. Fapt ce explică în mare măsură pasiunea pentru risipă a multora dintre noii îmbogăţiţi din Rusia, a remarcat el.

Potrivit lui Stewart, Gorbaciov i-a explicat că "cineva a reuşit să introducă casete VHS cu serialul Dallas în URSS, care au fost retransmise ilegal în mare parte a ţării", suscitând un cult clandestin pentru acest serial american şi personajele sale, în frunte cu carismaticul JR.

În această conversaţie, fostul preşedinte i-a mărturisit şi impactul pe care l-a avut muzica pop asupra prăbuşirii URSS.

Gorbaciov i-a povestit că existau antene în toate bisericile din ţară pentru a bruia orice conţinut considerat subversiv. Însă, oamenii le-au distrus pentru a putea asculta trupe ca The Beatles. "Prietenii mei cădeau în genunchi şi plângeau când îi ascultau pe Beatles, pentru că nu mai auziseră niciodată aşa ceva", i-a mărturisit Gorbaciov.

Nu este prima oară când numele formaţiei Eurythmics este asociat fostului preşedinte Gorbaciov. În 2009, cântăreaţa trupei, Annie Lennox, a fost recompensată cu premiul "Woman of Peace" pentru lupta sa împotriva SIDA în Africa de Sud, într-un eveniment la care au asistat şi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Pace, printre care şi Gorbaciov.

În 2017, mai multe celebrităţi, între care şi Annie Lennox, s-au unit într-o campanie pentru a cere parlamentarilor laburişti britanici să se menţină fermi împotriva reînnoirii programului de arme nucleare Trident. Campania a fost sprijinită de fostul preşedinte sovietic, care a afirmat că planul contrazice spiritul acordurilor ce au pus capăt Războiului Rece.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.