Alegeri SUA 2020. America, în tensiune pe ultima sută de metri a numărătorii. Joe Biden ar mai avea nevoie de un stat

Publicat in Politica 05 Noiembrie 2020 Actualizat: 05 Noiembrie 2020 609 ori
Google+ WhatsApp
Alegeri SUA 2020. America, în tensiune pe ultima sută de metri a numărătorii. Joe Biden ar mai avea nevoie de un stat
Alegeri SUA 2020. America, în tensiune pe ultima sută de metri a numărătorii. Joe Biden ar mai avea nevoie de un stat

Alegerile prezidențiale din SUA marți seara s-au încheiat după cel mai tensionat scrutin din istoria recentă a americanilor. Ca să ajungă la Casa Albă, Donald Trump pentru un nou mandat de președinte, sau Joe Biden pentru un prim mandat de președinte, trebuie să obțină 270 de voturi electorale, votul popular nefiind luat în calcul.

UPDATE. Numărătoarea continuă în Arizona, unde comitatul Maricopa, cel mai mare din acest stat, încă mai are de numărat voturi. Joe Biden conduce pentru moment în acest stat, însă avansul său a continuat să se erodeze pe măsură ce voturile s-au numărat. În acest momentu, fostul vicepreședinte are un avans de aproximativ 69.000 de voturi. Cu Arizona și Nevada, Joe Biden ar ajunge la 270 de voturi în Colegiul Electoral, fapt ce l-ar face președintele-ales al Statelor Unite.

Între timp, susținători furioși și înarmați ai lui Donald Trump s-au adunat în fața centrului de numărare a voturilor din comitatul Maricopa, iar oficialii au închis clădirea pentru public și presă.

UPDATE. La mai bine de 24 de ore de la încheierea alegerilor, voturile încă se numără în șase state. Joe Biden mai are nevoie de 17 voturi electorale pentru a ajunge la victorie. Sansele nu sunt pierdute nici pentru Donald Trump, chiar dacă el mai are nevoie de 57 de voturi.

După ce Joe Biden a câștigat două state-cheie din Midwest-ul american, Michigan și Wisconsin, pe măsură ce se numără voturile prin corespondență, a scăzut simțitor diferența pe care Donald Trump o avea cu precădere în Georgia, dar și în Pennsylvania.

Cursa este strânsă și în Nevada (diferența este de doar 0,5 procente în favoarea lui Biden), dar privirile se îndreaptă și spre Arizona, unde Donald Trump pare să recupereze teren.

Susținătorii lui Donald Trump s-au adunat miercuri seara în fața unui centru din Arizona unde încă se mai numără voturi și strigă: „Lăsați-ne să intrăm", „Numărați voturile" și „Noi îl iubim pe Trump", relatează The Washington Post.

Potrivit CNN, Arizona, Nevada și Georgia ar putea fi următoarele state vizate de acțiuni în justiție din partea echipei Trump, care vrea să câștige timp cerând renumărarea voturilor.

Câte voturi electorale se pot obține în statele încă rămase în joc
UPDATE. Potrivit proiecțiilor CNN, Joe Biden a câștigat statul Michigan, ceea ce i-ar aduce 16 voturi electorale și ar acumula în total 253, apropiindu-se și mai mult de cele 270 necesare pentru a fi învingătorul cursei pentru Casa Albă.

Lucrurile nu sunt încă pierdute nici pentru Donald Trump. Oricare dintre cei doi candidați are încă șanse să câștige.

Încă nu au fost anunțate rezultatele definitive în șase state: Alaska (3 voturi reprezentative), Arizona (11 voturi), Georgia (16 voturi), Carolina de Nord (15 voturi), Nevada (6 voturi) și Pennsylvania (20 voturi) .

În Arizona și Nevada, rezultatele parțiale îl arată pe Joe Biden în frunte, în timp ce Alaksa i-ar reveni lui Donald Trump.

Trei state mari rămân de urmărit pentru rezultate: Pennsylvania, cu 20 de mari electori, Carolina de Nord - cu 15 și Georgia - cu 16. Ele ar putea înclina balanța.

Totuși, potrivit proiecțiilor CNN, dacă Joe Biden va fi declarat câștigător în Arizona și Nevada, atunci va ajunge la cele 270 de voturi electorale necesare pentru victorie.

UPDATE. Joe Biden, candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, care se apropie de câștigarea celor 270 de voturi electorale necesare pentru a fi învingător în alegerile prezidențiale, a ieșit la declarații, miercuri, dar a evitat să-și revendice categoric victoria. În schimb, a făcut apel la unitatea americanilor și a spus că poate a câștigat alegerile ca democrat, dar va conduce Statele Unite ca american.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.