Nelu Tătaru: ”Armata va fi implicată în vaccinarea populației anti COVID”

Publicat in Politica 04 Noiembrie 2020 Actualizat: 04 Noiembrie 2020 2437 ori
Google+ WhatsApp
Nelu Tătaru: ”Armata va fi implicată în vaccinarea populației anti COVID”
Nelu Tătaru: ”Armata va fi implicată în vaccinarea populației anti COVID”

Armata va fi implicată în vaccinarea populației în momentul în care vaccinul anti-Covid va ajunge la noi în țară.

Nelu Tătaru a vorbit despre strategia de vaccinare anti COVID în România.

„În această strategie de vaccinare, noi îl avem în pregătire, lucrăm continuu, ca să spun așa, avem oameni care stabilesc strategia de vaccinare. La începutul anului va veni (vaccinul - n.r.), pentru personalul medical, vor fi mai multe tranșe, fiecare tranșă va fi distribuită cu ajutorul unor anumite structuri", a declarat ministrul.

Întrebat dacă strategia inclus Armata, Tătaru a spus: „Va fi invitată și Armata, și DSU, și spitalele județene, și medicii de familie".

România va primi peste 10.000.000 de doze de vaccin anti-COVID-19

Președintele Klaus Iohannis anunța, marți, că România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă, iar primii care vor fi vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc. Întreaga populație se va putea imuniza în primăvară, a spus Iohannis.

Reţeaua de distribuţie a vaccinului este pregătită
"România are pregătită rețeaua de distribuție a vaccinului împotriva Covid, atunci când va ajunge în țară, la finele acestui an sau la începutul anului viitor. Noi suntem angrenați cu Comunitatea Europeană pentru acest vaccin, rămâne să vedem. Comisia Europeană are discuții cu trei firme producătoare, în măsura în care va fi gata, acela va fi și la noi. Toată achiziția se face prin Comisia Europeană, dar avem speranță pentru sfârșitul anului, începutul anului viitor", spus ministrul Tătaru.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.