Granturile de un miliard de euro, „bătaie de joc”: 4 întrebări

Publicat in Politica 28 Octombrie 2020 568 ori
Google+ WhatsApp
Granturile de un miliard de euro, „bătaie de joc”: 4 întrebări
Granturile de un miliard de euro, „bătaie de joc”: 4 întrebări

Granturile de 1 miliard de euro – bătaie de joc la adresa firmelor afectate de CO-VID19, acuză Asociația Europeană a Tinerilor Întreprinzători într-un comunicat transmis miercuri.

„Procedura programului CAPITAL DE LUCRU (masura 2) a fost publicata in consultare publica (nici macar varianta finala, publicata in Monitorul Oficial), pe site-ul Ministerului Economiei, in seara zilei de 14 septembrie 2020, in conditiile in care ziua de 15 septembrie era ultima in care se mai puteau lua certificatele de urgenta. Fara certificate de urgenta, NU se putea aplica in cadrul masurii 2, fonduri pentru capital de lucru. Ministerul Economiei repeta ca antreprenorii puteau sa obtina certificatele de urgenta in decursul catorva luni, dar nu au anuntat ca fara certificat nu vor putea sa aplice la granturile pentru capital de lucru.

Prin aceasta masura (capital de lucru), guvernul promitea acordarea a 10.000 de finantari pentru firmele aflate in dificultate din cauza crizei CO-VID19. Dupa prima zi in care s-au depus aplicatii, in urma unei evaluari efectuate de termene.ro, a reiesit ca fondurile s-au terminat la primii 4567 de companii aplicante, ce s-au inscris pana la ora 10:06:27. Practic in aproximativ 6 minute, s-au terminat fondurile. Vor obtine finantare cei care au dat mai repede niste clikuri. Pe langa asta, mii de antreprenori au semnalat diverse erori ale aplicatiei si faptul ca in urma unor astfel de erori, a trebuit reluat procesul, nemaireusind sa se incadreze in cele 6 minute, in care s-a terminat bugetul. Pana in acest moment au aplicat peste 21.800 de companii ce au fost afectate de criza CO-VID19″, se arată în comunicatul citat.

„In alte state occidentale precum Germania, Franţa, Italia sau Spania, fondurile pentru capital de lucru erau plafonate la suma de 35.000 de euro. Daca ar fi fost si in Romania un astfel de plafon, fondurile ar fi ajuns pentru mult mai multe companii afectate de criza sanitaro-economica. Atat noi, Consiliul National pentru IMM-uri (CNIPMMR) si numerosi alti antreprenori si firme de consultanta, am solicitat plafonarea fondurilor la 35.000 euro, pe modelul altor state occidentale. Insa, Ministerul Economiei si Guvernul Romaniei au ignorat profund orice fel de solicitare si au ales sa lase pe dinafara peste 17.000 de companii aplicante, ca sa nu mai vorbim de alte zeci de mii de companii, care nu au reusit sa isi ia certificatul de urgenta, pentru ca au avut la dispozitie doar 1 zi si NU au stiut de obligativitatea obtinerii certificatului de urgenta, pentru a aplica", a declarat George Velcea, presedintele Asociatiei Europene a Tinerilor Intreprinzatori.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.