PSD, semnal de alarmă: "Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?

Publicat in Politica 20 Octombrie 2020 367 ori
Google+ WhatsApp
PSD, semnal de alarmă: "Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?
PSD, semnal de alarmă: "Cîţu, ne-ai împrumutat pe 100 de ani! Unde-s banii?

Social-democraţii îl acuză pe ministrul de Finanţe că a angajat împrumuturi la o rată de 8 miliarde de lei pe lună şi că crescut serviciul datoriei guvernamentale, ca pondere în PIB, cu peste 8 procente.

Într-o postare pe Facebook, PSD comentează datele oficiale de la Ministerul Finanţelor, despre care afirmă că au fost publicate cu mare întârziere şi că probează un record absolut al nivelului datoriei.

"Guvernul care s-a împrumutat pe o sută de ani! 85 de miliarde împrumutați de Cîțu în 11 luni. Cîțu este un șarlatan! Ministerul Finanțelor Publice a publicat abia acum, cu mare întârziere, cifrele privind datoria guvernamentală în PIB.

Record istoric absolut în România. Ponderea datoriei în PIB făcută de Cîțu a crescut de la 34,6% din PIB în octombrie 2019 la 42,8% din PIB în august 2020! Datoria guvernamentală a depășit 450 de miliarde de lei! Plus 85 miliarde de lei în doar 11 luni la datorie, față de plus 79 miliarde lei în 2 ani și 10 luni de guvernare social democrată. În 11 luni cât în trei ani!

Viitorul este amanetat. Având în vedere viteza de împrumut de aproape 8 miliarde lei pe lună, trei generații de aici înainte vom plăti împrumuturile făcute de Cîțu și guvernarea PNL. Unde sunt banii?", se încheie postarea PSD.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.