Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu. Azi, tabletele vor ajunge în toate şcolile din Bucureşti

Publicat in Politica Joi, 11:58 639 ori
Google+ WhatsApp
Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu. Azi, tabletele vor ajunge în toate şcolile din Bucureşti
Monica Anisie: Şcolile se pregătesc de scenariul roşu. Azi, tabletele vor ajunge în toate şcolile din Bucureşti

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat, joi, că şcolile din Bucureşti se pregătesc de scenariul roşu, pentru că ne apropiem de indicele de 3 la mie în ce priveşte cazurile de coronavirus.

În acest context, a început şi distribuirea tabletelor în şcoli, pentru ca elevii să poată face de acasă cursuri online.

Ministrul Educaţiei: Ne pregătim să fim în scenariul roşu!
"Prin acest program (al tabeletelor - n.r.) ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă e necesar, dacă atingem indicele de 3 la mie, aşa cum se ştie", a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

În ce priveşte tabeletele de care elevii au nevoie pentru cursuri on-line, "acestea au plecat către unităţile de învăţământ. Sectorul 2 şi-a luat tabletele, sectorul 4 e prezent.

În curând, către toate unităţile de învăţământ vor fi transmise aceste tablete. În curând, adică azi", a dat asigurări ministrul Educaţiei.

Şefa de la Educaţie a făcut aceste declaraţii la sediul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), acolo unde a descins, spunând că instituţia stă de aproape două săptămâni cu cele 8.000 de tablete în depozit.

Anisie asigură că toate tabletele ajung azi la şcolile din Bucureşti

"Am aflat la şedinţă că, deși au fost trimise către Inspectoratul Școlar al Municipiului București 8.057 de tablete, ele nu au fost distribuite în școli. Ca atare, ieri am avut o ședință operativă la inspectoratul școlar și astăzi începem această distribuire a tabletelor în unitățile de învățământ", a declarat ministrul Educației, la ieșirea de la ISMB.

Întrebată de ce nu au ajuns tabletele de la ISMB de două săptămâni în şcoli, Anisie a răspuns: "Ca urmare a întâlnirii pe care am avut-o la Prefectură și a celei de ieri de la

Inspectoratul Municipal, am aflat că nu s-a realizat acest lucru din cauză că au fost şi câteva probleme de comunicare între inspectorul școlar general și ceilalți inspectori, dar și o problemă epidemiologică. Au fost diagnosticați mai mulți colegi inspectori cu COVID și a trebuit să rămână în izolare și în carantină".

COVID-19 în România

Joi este a doua zi în care se înregistrează peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România. Sunt 4.013 cazuri și 73 de decese în ultimele 24 de ore, iar în secțiile de terapie intensivă sunt peste 720 de bolnavi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.