Dr. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD, face anuntul anului! "Am reusit! Poate incepe testarea gratuita in masa! Domnule ministru, se aude?"

Publicat in Politica Joi, 10:25 1051 ori
Google+ WhatsApp
Dr. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD, face anuntul anului! "Am reusit! Poate incepe testarea gratuita in masa! Domnule ministru, se aude?"
Dr. Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD, face anuntul anului! "Am reusit! Poate incepe testarea gratuita in masa! Domnule ministru, se aude?"

Medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar PSD, a facut un anunt asteptat de milioane de romani. Testarea in masa impotriva COVID-19 poate incepe, masura fiind aplicata in toate statele europene.

Redam integral mesajul dr. CIUHODARU:

Am reușit. Programul Național de Testare Extinsă Gratuită (pe care îl tot propun de la începutul pandemiei și nu aude nimeni) de care să beneficieze toți românii poate să înceapă. Am avut (din nou!) dreptate. Institutul Național de Sănătate Publică a schimbat azi definiția de caz. E un prim pas pentru redeschiderea spitalelor și deblocarea accesului la sănătate.

Se aude, domnule ministru? Strategia actuală este eșuată! E chiar așa de greu să aplici măsurile din restul Europei?! Testați, testați, testați și izolați. Eu zic că se poate.

De acum vor putea beneficia de acest program:
1. Contactele directe simptomatice.
2. Pacienții (!!!) asimptomatici (!!!) - oncologici, hemodializați, imunodeprimați.
3. Gravidele (asimptomatice!) ce au fost în contact direct cu un pacient de coronavirus)
4. Personalul medico-sanitar (asimptomatic) contact cu un pacient cu coronavirus.
5. Persoanele din centrele rezidențiale și personalul din aceste centre – sub forma unor controale medicale (testare periodică).

Se poate continua cu toți cei expuși (personal medical în primul rând, polițiști, jandarmi, cei din hipermarket, vamă, aeroport, gară, șoferii din mijloacele de transport în comun) și a tuturor contactelor cazurilor confirmate. E suficient ca aceste teste să fie decontate de CAS.

Testarea extinsă (!gratuită) a tuturor contactelor și a celor expuși (chiar asimptomatici), printr-un program național de testare extinsă (așa cum tot propun dar nu aude nimeni) e singura opțiune sănătoasă evindent dublată de izolare (! Voluntară) de prevenție pentru a întrerupe transmiterea acestui virus. Acest program e singura opțiune sănătoasă pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu).

Motivațiile acestui demers privind introducerea unui Program Național de Testare Extinsă Gratuită de care să beneficieze toți românii sunt clare:
1. Nu e suficient să aplici doar metode din Evul Mediu- să le ceri oamenilor să rămână pe veci în case şi să opreşti orice activitate. O spune chiar și OMS ce solicită

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.