Blocul Național Sindical (BNS): “Prefectul Județului Prahova a uitat să organizeze ședințele Comisiei de Dialog Social de la începutul anului , încălcând flagrant legea”

Publicat in Politica 24 Septembrie 2020 217 ori
Google+ WhatsApp
Blocul Național Sindical (BNS): “Prefectul Județului Prahova a uitat să organizeze ședințele Comisiei de Dialog Social de la începutul anului , încălcând flagrant legea”
Blocul Național Sindical (BNS): “Prefectul Județului Prahova a uitat să organizeze ședințele Comisiei de Dialog Social de la începutul anului , încălcând flagrant legea”

Printr-un Comunicat de presă din partea Filialei BNS Prahova, prefectul județului Prahova este acuzat că a uitat să organizeze ședințele Comisiei de Dialog Social de la începutul anului, încălcând flagrant legea.

Comunicat de presa din partea Filialei BNS Prahova

Prefectul Județului Prahova a uitat să organizeze ședințele Comisiei de Dialog Social de la începutul anului , încălcând flagrant legea.

Trăim vremuri grele, economia e aproape de dezastru, sistemul de sănătate și cel de învățîmânt înoată în incertitudine, iar alegerile locale bat la ușă. Pandemia ne-a dat viața peste cap tuturor, dar asta nu înseamnă că instituțiile statului își pot permite să uite de obligațiile pe care le au.
Ne referim la prefectul Județului, venit în Prahova ca un salvator, dar care are alte preocupări decât organizarea Comisiei de Dialog Social. Mai rău, în ultima vreme, pe timpul pandemiei, Prefectul Județului arată o aplecare spre a suspenda primari, lăsând localitățile în colaps .

Revenind la Comisia de Dialog Social, care conform Legii 62/2011,  instituie regula ca o dată pe lună, cel puțin, organziațiile patronale, sindicatele să fie invitate la discuții cu reprezentantul guvernului în teritoriu. La Prahova, spre deosebire de alte județe, prefectul a uitat să organzieze aceste întâlniri chiar de la începutul pandemiei, deși probleme au tot fost.

Poate că domul prefect nu a auzit de organizarea ședințelor online sau orice altă platfomă care există în mediul online, dar noi Blocul Național Sindical suntem familiarizați cu aceste proceduri pentru eficientizarea discuțiilor și obținerea rezultatelor dorite.
Prin urmare, BNS îi atrage atenția prefectului județului Prahova, să organzieze de urgență ședințele de Comisie de Dialog Social prin platformele online, pentru că sunt probleme de rezolvat, dar mai ales din respect pentru sindicatele și patronatele care se confruntă cu atâtea probleme din cauza pandemiei.

Sperăm că domnul Prefect are cunoștință despre legea dialogului social și nu vrem să credem că nu vrea să răspundă în fața comisiei de dialog, dar îi aducem la cunoștință faptul că îl vom acționa în instanță , pentru a neorganizare  ședințelor Comisiei de Dialog Social.

În încheiere, menționăm că la începutul anului 2020, în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Dialog Social, fiecare partener a venit cu anumite teme de interes sindical, patronal și cetățenesc, pe care dvs, domnule prefect le-ați igniorat în totalitate. Oare ce să credem?

Filiala BNS Prahova cere urgenta sa organizati sedintele de Dialog Social asa cum prevede in Legea 62/2011, actualizata.

Presedinte Filiala BNS Prahova

Ion Anton

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.