De ce elevii din Prahova nu au transportul gratuit. Bogdan Toader: Doamna Anisie are capul de pepsiglas

Publicat in Politica 14 Septembrie 2020 Actualizat: 14 Septembrie 2020 1711 ori
Google+ WhatsApp
De ce elevii din Prahova nu au transportul gratuit. Bogdan Toader: Doamna Anisie are capul de pepsiglas
De ce elevii din Prahova nu au transportul gratuit. Bogdan Toader: Doamna Anisie are capul de pepsiglas

 

Ieri, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că toți elevii vor beneficia de transport gratuit în baza carnetului de note. Astăzi, în Prahova, niciun elev nu a beneficiat de această facilitate.

Ieri, ministrul Educației a anunțat că toți elevii vor avea transportul gratuit, inclusiv între localități.

"Este primul an în care transportul va fi gratuit pentru elevi, toți elevii. Am transmis procedura pentru asta. Începând de mâine, elevii vor circula cu carnet de elev. Să ducă carnetele pentru vizat", a declarat Monica Anisie.

În Prahova, cel puțin astăzi, elevii care merg la școală vor fi nevoiți să plătească biletul de transport deoarece nu există o procedură clară privind decontul pentru navetiști.

"Astăzi nu putem transporta gratuit elevii. Aceștia trebuie să ne aducă adeverințe de la școală, în baza cărora noi vom elibera abonamente. Încă nu știm cum ne vom recupera banii" au transmis reprezentanții transportatorilor rutieri din Prahova.

Contactat de observatorulph.ro, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova, susține că de vină pentru această situație este chiar ministrul Educației.

"Doamna Anisie are capul de "pepsiglas". A ieșit aseară la televizor să anunțe că transportul elevilor este gratuit, deși acest lucru nu se poate face peste noapte și fără normele de aplicare. Am discutat deja cu transportatorii și conducerea inspectoratului școlar cum putem rezolva rapid această problemă. Dacă guvernul pasează responsabilitatea suportării costurilor de la consiliul județean, vă spun sincer că nu dispunem de fondurile necesare decât pentru o perioadă limitată de timp" a declarat Toader.

Sursa www.observatorulph.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.