Neamţu: "Organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă si au un dispret fata de batrani"

Publicat in Politica 03 August 2020 398 ori
Google+ WhatsApp
Neamţu: "Organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă si au un dispret fata de batrani"
Neamţu: "Organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă si au un dispret fata de batrani"

Mihail Neamţu lansează un atac dur la adresa lui Dan Barna şi Dacian Cioloş, după ce USR a refuzat să îl susţină pentru funcţia de primar al Sectorului 3 din partea unei alianţe PNL-USR-PMP.

Nemulţumit de decizia USR de a nu face o alianţă cu PMP-ul la localele din Bucureşti, Neamţu îl acuză pe Barna de "ciocoism" şi impostură morală. De asemenea, politicianul PMP susţine că "organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă şi dispreţ faţă de poporul real."

Redăm postarea lui Neamţu

Ştim că există oameni valoroşi între membrii USR-Plus şi că votanţii lor din marile oraşe sunt românii activi, sătui de corupţie, sărăcie şi aranjamentele baroniale. Ce-am contestat eu este „imaculata concepţie" a liderilor Barna-Cioloş, care pozează-n salvatorii naţiunii. Complexul lor mesianic mi se pare fraudulos. Când îi cauţi la pedigree, vei găsi înrudiri cu Vulpi ardelene, contracte bănoase cu administraţiile ciumei roşii, legături periculoase cu zona Plahotniuc (nu se îmbogăţeşte oricine din expertiza pe Republica Moldova).

Denunţ, aşadar, ciocoismul lui Dănuţ SRL şi toată impostura morală a unui lider care stă de vorbă cu Ponta sau Ciolacu, dar îi sfidează pe Traian Băsescu şi Eugen Tomac. Se îmbogăţeşte dintr-un antreprenoriat fictiv, alimentat cu fonduri europene, dar care-ţi trimit nevasta la un fashion show în Milano, plus aroganţa de păun incoruptibil plimbat printre păsările flamingo...

În rest, organizaţiile de tineret ale USR colcăie de ură faţă de intelectualitatea înaltă şi dispreţ faţă de poporul real, aşa cum l-a lăsat Dumnezeu (adică creştin şi nu destul de hipsteresc). Ce-am remarcat la mulţi dintre activiştii cu şcoli neterminate? Dispreţul pentru bătrâni, pozele electoraliste cu pisici tandre (în absenţa copiilor), plăcerea de-a formula denunţuri penale, susţinerea ideologiei de gen împotriva biologiei de clasa a V-a, gândirea colectivistă prin sloganuri, admiraţia salvatorilor pentru Bernie Sanders şi Black Lives Matter, sarcasmul la adresa preoţilor şi a simbolurilor religioase, plus spoiala occidentală (zic spoială pentru ca liderul USR din Prahova, Mihai Poliţeanu, n-a putut să-şi termine doctoratul început la CEU-Budapesta...)

În frazele acestor salvaţionişti de strânsură nu vei găsi decât fraze de import, cultura resentimentului şi a repudierii, plus nişte englezisme ieftine (neologismul narativ în loc de naraţiune). Proza doctrinarilor lor conţine doar platitudini. Nimic profund, nimic adânc, nicio înrădăcinare. Sunt doar nişe flaşnete ale mimetismului fără discernământ. Nicio diferenţă majoră între Barna şi Ponta: invenţii trase la xerox ale aceluiaşi sistem, inculţi, parveniţi, manipulatori, fără substanţă proprie, selectaţi după înălţime – calitate apreciată în zonele militare, unde dictonul ardelenilor din timpul habsburgilor încă e valabil: fie Hansi cât de prost, numa' 'nalt să fie!

România nu are nevoie să fie salvată. Ea este, bine-mersi în NATO şi UE, a crescut economic an de an, s-a dezvoltat şi a construit. Sigur, România are nevoie să fie iubită, protejată, locuită, nu părăsită, bine administrată – dar nu salvată. De fapt, a existat un singur salvator al omenirii şi El a murit pe o Cruce, la marginea Ierusalimului. Pe Iisus, din păcate, salvatorii naţiei l-au uitat, îl nesocotesc sau chiar îl batjocoresc.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.