Datoria României crește cu 60.000 de euro pe minut

Publicat in Politica 02 Iulie 2020 793 ori
Google+ WhatsApp
Datoria României crește cu 60.000 de euro pe minut
Datoria României crește cu 60.000 de euro pe minut

România împrumută în fiecare zi câte 80 de milioane de euro, fără a lua în calcul și dobânzile suplimentare, reiese din datele oficiale ale Ministerului de Finanțe.

Ministerul Finanțelor a transmis unui parlamentar situația împrumuturilor contractate prin titluri de stat emise pe piața internă și externă, în perioada ianuarie-mai 2020. România s-a împrumutat în perioada menționată cu 31,2 miliarde de lei și cu 6,45 de miliarde de euro. Astfel, în primele cinci luni ale anului, Ministerul Finanțelor a atras împrumuturi în valoare totală de 12,9 miliarde de ei (facsimil jos).

Datoria României a crescut, astfel, în fiecare zi cu câte 84,8 milioane de euro. În fiecare minut, România împrumută 58.936 de euro, la care se adaugă și dobânzile. Datoria României crește astfel cu o rată de 982 de euro pe secundă.

Unde se duc banii?

Împrumuturile sunt contractate pentru finanțarea deficitului bugetar de 6,7% din PIB (de exemplu plata cu investițiile programate, lucrările publice, salariile din sistemul bugetar, ajutoarele sociale), cât și pentru refinanțarea datoriei publice guvernamentale scadente în anul 2020.

Cu alte cuvinte, România rostogolește o parte din împrumuturi: ne împrumutăm să plătim datoriile.

Estimarea BNR pentru evoluția PIB-ului este următoarea:

content-image

Situația împrumuturilor atrase de România în ianuarie-mai 2020:

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.