SONDAJ CURS - PNL își continuă căderea accelerată

Publicat in Politica 17 Mai 2020 2173 ori
Google+ WhatsApp
SONDAJ CURS - PNL își continuă căderea accelerată
SONDAJ CURS - PNL își continuă căderea accelerată

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare de tip OMNIBUS. Sondajul realizat a fost realizat în ultima parte a Stării de urgență (4-14 mai) și arată o situație politică complicată. PNL și-a accentuat scăderea, PSD și-a consolidat poziția, în timp ce USR-PLUS pare că stagnează.

Dacă în ianuarie-februarie cei de la PNL aveau 38%, în aprilie liberalii au scăzut spre 34%, iar mai au ajuns la cota 32. De partea cealaltă, PSD avea 27% în ianuarie februarie, în timp ce în aprilie a urcat la 29% pentru ca în mai să stagneze.

În partea a II-a a clasamentului se remarcă un pluton foarte apropiat din punctul de vedere al procentelor pe care le-ar putea obține dacă acum ar avea loc alegerile locale. Pro România se menține în continuare pe o poziție bună și are perspective bune să urce, PMP se consolidează ca un partid care nu prea are cum să nu facă pragul electoral, UDMR își ia votul tradițional din partea comunității maghiare, iar surpriza vine din partea ALDE care revine.

În ce privește personalitățile politice - se remarcă o scădere a președintelui Klaus Iohannis pe fondul asumării directe a gestionării crizei coronavirus, dar și ușoară creștere în dreptul personalităților din opoziție.

content-image

În ce privește un eventual vot pentru alegerile locale, rezultatele sunt acestea:

PNL - 32%

PSD - 29

Alianța USR-PLUS - 13%

Pro România - 6%

ALDE - 5%

PMP - 5%

UDMR - 5%

Alții - 5%

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 mai pe un eșantion de 986 de respondenți prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interview), cu o marjă de eroare de 3,1% și un nivel de încredere de 95%.

content-image

Interesantă este și consolidarea a două partide care deși se situează sub pragul electoral, Partidul Ecologist Român - PER și Partidul Puterii Umaniste social-liberal - PPUSL, pentru a III-a oară consecutiv sunt evidențializate:

content-image

content-image

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.