Alunecari de teren la Azuga/ Dezastrul provocat de mafia defrisarilor ilegale din Valea Doftanei, sub protectia lui "Portocala"

Publicat in Politica 11 Aprilie 2020 Actualizat: 13 Aprilie 2020 2098 ori
Google+ WhatsApp
Alunecari de teren la Azuga/ Dezastrul provocat de mafia defrisarilor ilegale din Valea Doftanei, sub protectia lui "Portocala"
Alunecari de teren la Azuga/ Dezastrul provocat de mafia defrisarilor ilegale din Valea Doftanei, sub protectia lui "Portocala"

Vineri seara, in Azuga, s-a produs o alunecare masiva de teren, fiind afectata o suprafata de peste 10.000 de mp si amenintate sute de gospodarii. Daca nu am cunoaste istoricul mafiei defrisarilor ilegale din Prahova, am spune ca natura isi urmeaza cursul firesc. 

E oarecum ironic sa vorbim astazi despre defrisarile ilegale care au dus la alunecarile din Azuga, la doar o zi dupa ce premierul Orban a declarat - intrebat fiind de ce sute de camioane cara busteni taiati din padurile tarii spre export - ca defrisarile sunt necesare pentru buna functionare a economiei si ca "firma austriaca Schweighofer importa 80% din materia prima".

Asadar, cu asa exemplu, unii smecheri de prin Prahova n-au decat sa-si vada linistiti de combinatii. Si nu putem sa vorbim de combinatii fara sa-l pomenim si pe seful lor, Mircea Negulescu "Portocala", cel care se face responsabil de alunecarile de teren din Azuga, alaturi de primarul din Valea Doftanei, Lucian Vileford Costea. 

Istoria prieteniei celor doi e una veche si plina cu de toate. De la protectie in fata judecatorilor si pana la favoruri constand in bunuri personale, Negulescu si Lucian Vileford Costea si-au facut de cap en-gros, pana cand unul a fost exclus din magistratura iar celalalt a reusit sa darame muntii in Azuga.

Pentru cei care nu stiu, documentul CSM de excludere a lui Negulescu din magistratură are 123 de pagini și a fost publicat de Luju.ro. Parcurgând această hotărâre a CSM, oricine poate vedea că aproape jumătate este dedicată unei abateri disciplinare a procurorului Mircea Negulescu, acesta dorind să-l protejeze pe actualul primar al comunei Valea Doftanei. Cel despre care Negulescu spune "Lucian Costea Vileford este prietenul meu".

Culmea, protectia oferita de Negulescu primarului din Valea Doftanei duce, unde credeti? Exact: la defrisari ilegale de copaci, in zonele Podul Boboliei, Mierle, Pâraie și Orjogoaia. Ultimele doua, marcate si in foto, sunt la doi pasi de alunecarile de teren care s-au produs ieri in Azuga. Nu va ganditi ca Lucian Vileford Costea a actionat de capul lui, pentru ca nu a fost asa. Vorbim despre intelegeri intre sefii Ocoalelor Silvice de pe Valea Prahovei, multi functionari, politicieni si smecherasi cu bisnita in sange. Doar ca Vileford Costea era cel care avea protectia lui Negulescu "Portocala" si se lauda cu asta atunci cand era "deranjat" de intrebarile incomode.

Culmea, cu trei zile de producerea alunecarilor de teren de la Azuga, muntele Steiasa din Valea Doftanei a fost cuprins de flacari, incediul fiind incadrat la "incendiu de vegetatie". Au ars 250 de hectare de padure. Interesant, nu?

Ca sa intelegeti ca povestea defrisarilor e reala si produce, iata, efecte chiar si astazi, va redam doar câteva dintre pasajele publicate de luju.ro din hotărârea CSM de excludere din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, pasaje din care reiese fără dubii prietenia declarată dintre procurorul exclus din magistratură şi actualul primar al comunei Valea Doftanei.

“Referitor la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. l din Legea nr. 303/2004, Inspecția Judiciară, în esență, a reținut că pârâtul procuror Negulescu Mircea, în cursul lunii septembrie 2016, a procedat la contactarea telefonică a domnului XX, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, învestit cu soluţionarea dosarului penal nr. 457/P/2016, iar în cadrul discuțiilor purtate a solicitat acestuia să nu îl introducă în dosar pe numitului Costea Lucian Vileford (ca persoană vătămată) şi cercetarea ofiţerului de poliţie YY.
(...) La data de 08.07.2016, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a fost înregistrat dosarul nr. 457/P/2016 (reunit ulterior la dosarul nr. 295/P/2016). Dosarul nr. 457/P/2016 a fost repartizat spre soluţionare domnului procuror XX din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În cauză s-au efectuat cercetări faţă de numitul ZZ, sub aspectul comiterii a patru infracțiuni de şantaj (cu referire la persoanele vătămate V.G., T. I., A. A. şi Costea Lucian-Vileford) şi a două infracţiuni de ultraj (cu referire la persoanele vătămate V. G. și O. M.). (...) În cursul lunii septembrie 2016, numitul Costea Lucian Vileford a fost încunoştiinţat telefonic pentru a se prezenta la camera nr. 63 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, întrucât existau informaţii că a fost şantajat de către inculpatul ZZ, cercetat în dosarul penal nr. 457/P/2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Anterior prezentării la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, numitul Costea Lucian Vileford s-a întâlnit cu pârâtul procuror Negulescu Mircea, care la acel moment îşi desfăşura activitatea în cadrul DNA – ST Ploieşti, ocazie cu care i-a spus că a fost chemat la camera 63. Totodată, l-a întrebat dacă cunoaşte cine își desfășoară activitatea în acel birou. Pârâtul procuror Negulescu Mircea i-a comunicat că nu ştie, dar l-a îndrumat să meargă unde a fost chemat. Ulterior acestei discuţii, pârâtul procuror Negulescu Mircea a contactat-o telefonic pe doamna Ilioiu Florentina Maria, procuror şef Secţie urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a întrebat-o cine își desfășoară activitatea la camera 63. Aceasta i-a comunicat că în acel birou își desfășoară activitatea domnul XX, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La data de 15.09.2016 numitul Costea Lucian Vileford s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a purtat discuţii cu domnul procuror XX, referitor la faptul că este ameninţat de numitul ZZ, context în care i-a comunicat că îi este teamă să formuleze plângere împotriva acestuia. În aceste împrejurări, numitul Costea Lucian Vileford a solicitat o nouă întâlnire după 3-4 zile, pentru a avea posibilitatea să se mai gândească cu privire la opțiunea sa de a formula plângere penală împotriva lui ZZ. După prezentarea la camera 63, numitul Costea Lucian Vileford l-a contactat telefonic (apel whatsapp) pe pârâtul procuror Negulescu Mircea, ocazie cu care i-a spus că este vorba despre un dosar legat de ROMSILVA, de licitaţii, în care erau cercetaţi ZZ şi poliţistul YY.


În aceeaşi zi, numitul Costea Lucian Vileford s-a deplasat la sediul DNA – ST Ploieşti, unde a purtat o discuție cu pârâtul procuror Negulescu Mircea, în biroul acestuia. În cadrul acestei discuții, numitul Costea Lucian Vileford a menţionat că a fost sfătuit de către domnul procuror XX să nu vorbească cu nimeni despre chemarea sa la camera 63. A fost evaziv în a-i prezenta situaţia pârâtului procuror Negulescu Mircea, căruia i-a spus totuşi că a fost chemat la procuror şi i s-a cerut să facă plângere.


În aceste împrejurări, în prezenţa numitului Costea Lucian Vileford, pârâtul procuror Negulescu Mircea l-a contactat telefonic pe domnul procuror XX, utilizând telefonul fix din birou, pe telefonul fix din biroul acestuia de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Referitor la conţinutul convorbirii purtate, domnul procuror XX a precizat faptul că pârâtul procuror Negulescu Mircea i-a solicitat „să nu îl introducă în cauză pe Costea Lucian Vileford ca parte vătămată, întrucât ZZ este foarte periculos”.

Numitul Costea Lucian Vileford a confirmat contactarea telefonică a domnului procuror XX, de către pârâtul procuror Negulescu Mircea, şi purtarea acestei discuţii în prezenţa sa, discuție în cadrul căreia pârâtul procuror Negulescu Mircea a afirmat următoarele: „numitul Costea Lucian Vileford esteprietenul meu”, iar „ZZ este un om răzbunător, iar dacă Costea Lucian Vileford o să şi-l pună în cap, o să-i facă probleme”.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.