PNL da foc la tara: Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

Publicat in Politica 02 Aprilie 2020 2133 ori
Google+ WhatsApp
PNL da foc la tara: Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
PNL da foc la tara: Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

Libertatea a verificat contractele de achiziții publice încheiate anul trecut între diverse firme și Spitalul Județean de Urgență Suceava. Am vrut să vedem cum au fost cheltuiți banii spitalului și care au fost prioritățile fostei conduceri. Astfel, am descoperit o patroană de pensiune care a obținut un contract de aproape 2 milioane de euro pentru modernizarea Laboratorului de Medicină Nucleară.


Angelica Crăciunaș patronează, în acte, firma Antramicons SRL, o firmă de construcții care a reușit, anul trecut, să obțină un contract în valoare de aproximativ 1.700.000 de euro cu Spitalul Județean de Urgență Suceava.

Administratorul firmei: Nu știu despre ce e vorba

Conform anunțului de pe SEAP, contractul vizează amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul spitalului.

Contactată de Libertatea, Crăciunaș a răspuns că nu are nicio legătură cu acest contract și că figurează doar în actele firmei. În realitate, ea are în grijă Pensiunea Casa Angelica din Câmpulung Moldovenesc.

Reporter: Cum ați ajuns să câștigați acest contract pentru amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din Spitalul Județean Suceava?

Angelica Crăciunaș: Oh, nu, dar noi facem doar… Nu am făcut noi laboratorul ăsta.

Reporter: Am în față anunțul de pe SEAP potrivit căruia firma dumneavoastră a câștigat licitația.

Angelica Crăciunaș: Nu, nu, altă firmă a câștigat.

Reporter: Pe SEAP scrie că dumneavoastră ați câștigat.

Angelica Crăciunaș: Da, dar nu știu despre ce este vorba.

Reporter: Figurați în acte drept asociat unic și administrator al acestei firme.

Angelica Crăciunaș: Da, sunt administrator, dar nu mă ocup eu. Eu mă ocup mai mult de pensiune… Vă dau numărul celui care se ocupă, Mugurel Munteanu.

Munteanu: “Sunteți niște nesimțiți! M*ie!”

Contactat de Libertatea, Mugurel Munteanu, bărbatul indicat de Angelica Crăciunaș drept patron al firmei, a reacționat virulent.

“Sunteți niște nesimțiți. Rețineți bine ce vă spun. Investigați bine, după care o să vedem. S-a depus o ofertă, dar nu am câștigat-o, da? Hai, la revedere!”

La insistențele Libertatea de a încerca să înțelegem cine se ocupă, de fapt, de această firmă și ce s-a petrecut cu contractul, Munteanu a înjurat și a închis telefonul.

“Înțelegeți o m*ie. M*ie!”, a spus bărbatul.

Ce spune anunțul de pe SEAP Conform anunțului de pe SEAP, contractul încheiat între firma patronată de Angelica Crăciunaș și Spitalul Județean Suceava are drept obiect amenajarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul unității sanitare.

Contractul s-a încheiat prin procedura simplificată la 21 octombrie 2019, iar valoarea acestuia se ridică la suma de 8.345.140 lei, adică aproximativ 1.700.000 de euro.

Firmă abonată la contracte cu statul Firma Antramicons SRL a fost înființată în 2013 și are drept obiect de activitate lucrări de construcții pentru drumuri și autostrăzi. Sediul este în satul Pojorâta din județul Suceava. Asociat unic figurează Angelica Liliana Crăciunaș. Conform termene.ro, în 2019, firma a câștigat 10 contracte cu instituții ale statului, în valoare totală de 26.323.852 lei. Potrivit aceluiași portal, trei dintre aceste contracte au fost încheiate cu Spitalul Județean de Urgență din Suceava, din 2017 și până astăzi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.