Coronavirus, noua arma politica a PNL prin care liberalii "se spala pe maini" de responsabilitate

Publicat in Politica 25 Martie 2020 Actualizat: 25 Martie 2020 527 ori
Google+ WhatsApp
Coronavirus, noua arma politica a PNL prin care liberalii "se spala pe maini" de responsabilitate
Coronavirus, noua arma politica a PNL prin care liberalii "se spala pe maini" de responsabilitate

PNL continua sa dea vina pe "greaua mosternire" lasata de PSD, in plina criza sanitara, incercand, astfel, sa manipuleze opinia publica, distragand atentia de la incapacitatea PNL-ului de a gestiona astfel de situatii grave. Ce nu spun liberalii e faptul ca "asumarea guvernarii" presupune asumarea situatiei in care se afla tara la preluarea guvernarii, fie ca e buna sau rea. Altfel, guvernantii nu fac altceva decat sa incaseze salarii si pensii speciale pentru a se jeli zi si noapte. 

Sa nu uitam ca PNL e de 5 luni la guvernare si au avut suficient timp la dispozitie pentru a face stocuri. OMS a avertizat inca din ianuarie ca trebuie sa ne pregătim pentru epidemie. De atunci, Guvernul PNL trebuia să achiziționeze masiv teste, echipamente de testare, medicamente adecvate, echipamente de protecție pentru medici. 

In realitate, atitudinea liberalilor a fost una laxa, sau chiar rau-voitoare. Ne amintim ca Iohannis spunea că noul virus e ca „orice răceală”, pentru a putea continua cu planul anticipatelor. Suntem în situația critică de azi pentru că până pe 12 martie, PNL și-a tot subminat guvernele, pentru anticipate!

O reactie a venit si din partea PSD, care spune că nu putea să asigure stocuri pentru epidemia de coronavirus, de vreme ce aceasta nu exista la momentul guvernării social democrate.

Guvernul PNL ar fi fost anunţat de SRI din Decembrie 2019 şi direct de OMS, afirmă social-democrații. Potrivit acestora, acuzele lansate de premier, „ascund însă lentoare şi ineficienţa cu care au acţionat actualii guvernanţi”.

„Ultima apariție televizată a fost un bun prilej pentru premierul izolat la Vila Lac 1, să continue meciul politic cu PSD, un meci pe care îl alimentează cu acuzaţii de tot felul, de mai bine de 3 ani.

Este un joc care i-a creat președintelui PNL o imagine de ,,antipesedist”, apreciată de marea masă a dreptei şi care i-a adus Partidului Naţional Liberal, puncte importante la ultimele două scrutinuri electorale. Aşa că, vorba lui Hagi, ,,ai, n-ai mingea, dai la poartă”, sau, în termeni politici, ,,ai, n-ai dreptate, dai vina pe PSD”!

Un obicei la care Ludovic Orban nu vrea să renunţe nici acum, când, mai importante decât fentele politice, decât văicăreala despre ,,greaua moştenire”, ar trebui să fie măsurile ferme, rapide, eficiente, care trebuie adoptate pentru blocarea pandemiei şi pentru prevenirea unei crize economice de proporţii.

Ultima acuză, lansată de premier, aceea că PSD nu a asigurat stocurile împotriva epidemiei provocate de noul coronavirurs, este cel puţin hilară, dacă este să folosim un termen mai puţin contondent.”

"Asigurarea necesarului de teste pentru depistarea COVID-19 nu a fost o prioritate pentru guvernul Orban! A devenit acum, când conducerea PNL este suspectă de infectare.

Liberalilor nu le pasă de români nici astăzi, însă cer testare rapidă pentru ei!", scriu social-democrații.

PSD critică faptul că Orban se izolează la Vila Lac 1 în condițiile în care sute de români sunt ținuți în carantină, la grămadă, în locuri insalubre.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office