Cum era cu "Jos labele de pe Justitie", adresat PSD-istilor? Ei bine, Orban vrea sa modifice... Codurile penale și Legile Justiției

Publicat in Politica 10 Februarie 2020 1866 ori
Google+ WhatsApp
Cum era cu "Jos labele de pe Justitie", adresat PSD-istilor? Ei bine, Orban vrea sa modifice... Codurile penale și Legile Justiției
Cum era cu "Jos labele de pe Justitie", adresat PSD-istilor? Ei bine, Orban vrea sa modifice... Codurile penale și Legile Justiției

Cabinetul Orban II vrea să modifice Codurile penale și Legile Justiției! Potrivit programul de guvernare oficial al Cabinetului Orban II, liberalii vor să constituie două grupuri extinse formate din reprezentanți ai Ministerului Justiției, CSM, asociații de magistrați,  dar și din societătea civilă, care să analizeze și să evalueze impactul modificărilor legilor justiției și a codurilor penale.

„Constituirea a două grupuri de lucru extinse pentru modificarea Legilor justiției și a Codurilor penale. Acestea vor fi alcătuite din reprezentanți ai Ministerului Justiției, alături de care vor fi invitați reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, asociațiilor de magistrați, societății civile, Facultăților de drept și ai Parlamentului, care să analizeze și să evalueze impactul modificărilor legilor justiției și a codurilor penale”, se arată în programul de guvernare al PNL.

De asemenea, în domeniul Justiției, PNL vrea și finalizarea proiectului de lege privind desființarea SIIJ, în urma unei dezbateri cu reprezentanții magistraților, CSM, ai asociațiilor profesionale, ONG-urilor, dar și cu reprezentanții Parlamentului.

Programul de guvernare mai prevede elaborarea unui alt act normativ complex care să instituie măsuri de coroborare a dispozițiilor Regulamentului EPPO cu normele interne.

„Există un grup de lucru inter-instituțional care a analizat problematica la MJ cu reprezentanți ai PICCJ, DNA, DIICOT, CSM, DLAF. Proiectul de Lege privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce privește instituirea Parchetului European (EPPO) este în fază finală de redactare la nivel tehnic, intenționăm să-l supunem dezbaterii publice”, conform sursei citate.

„Implementarea programului de asistență oferit prin Mecanismul Financiar Norvegian (prin care este avută în vedere crearea a 1.400 locuri noi de cazare, în valoare estimată de 21.007.300,00 euro și 100 locuri de cazare modernizate, în valoare estimată de 1.040.193,00 euro), alocarea de fonduri de la bugetul de stat (efortul pentru perioada 2020-2025 pe bugetul de stat este estimat la 100.340.995,0 euro, în vederea creării 4.725 locuri noi de cazare şi modernizarea a 969 locuri de cazare) precum și de obținerea unui împrumut de la o Instituție Financiară Internațională pentru construirea a două noi penitenciare (în valoare de 177.000.000 euro)”, este o altă măsură pe termen scurt propusă.

De altfel, printre măsurile pe termen scurt, în programul de guvernare al PNL nu se stipulează dacă pensiile vor fi majorate de la 1 septembrie sau dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate.

De asemnea, liberalii vor să ajungă la o țintă de definit de 3.6% din PIB, în 2020, totul având în vedere inclusiv finalizarea procesului de reorganizare a ministerului Dezvoltării prin reducerea cu 30% a funcțiilor politice, cu 30% a funcțiilor de conducere și cu 25% a personalului de execuție.

Documentul privind Programul de Guvernare al Cabinetului Orban II, complet, îl găsiți aici.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.