S-a spart ghinionul! Euro SCADE, dupa caderea Guvernului Orban

Publicat in Politica 06 Februarie 2020 1588 ori
Google+ WhatsApp
S-a spart ghinionul! Euro SCADE, dupa caderea Guvernului Orban
S-a spart ghinionul! Euro SCADE, dupa caderea Guvernului Orban

Surpriză pe piața valutară după demiterea Guvernului Orban. Leul s-a întărit cu 0,3% în raport cu moneda euro, aceasta fiind cea mai semnificativă apreciere față de moneda unică europeană din acest an. Un euro a fost cotat joi de BNRla 4,7651 lei, acesta fiind cel mai redus curs euro/leu din ultimele 4 săptămâni.

Leul s-a întărit în raport cu euro pe piața valutară internațională imediat după votul din Parlament, bancherii internaționali de investiții interpretând căderea Guvernului drept un eveniment pozitiv, contrar așteptărilor.

În ultimele luni, leul s-a tranzacționat în apropierea maximului istoric în raport cu euro, atins în data de 21 noiembrie, de 4,7808 lei. Moneda națională a rămas sub acest nivel și datorită sprijinului acordat de BNR, care a folosit mai mult de 1 mld. euro din rezervele valutare, în ultimele trei luni, pentru a stăvili deprecierea leului.

Leul s-a apreciat și în raport cu francul elvețian (4,4469 lei joi de la 4,4566 lei la ședința de miercuri). Moneda națională a câștigat teren și în comparație cu dolarul american (4,3311 lei joi de la 4,3347 lei ședința anterioară).

Lira sterlină a coborât de asemenea puternic în fața leului la 5,6146 joi de la 5,6597 lei miercuri.

Gramul de aur a crescut însă joi, la 218,0249 lei, de la 216,3134 în ședința de miercuri.

În același timp, ROBOR la 3 luni a urcat joi, la 3,18% de la 3,16%, în timp ce ROBOR la 6 luni a urcat la 3,25% de la 3,24%. ROBOR este indicatorul monetar în funcție de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, precum și dobânzile la creditele ipotecare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.